Ny midtbanestjerne i Rosenborg

En 17-åring scoret to mål da Rosenborg slo Odd.

Markus Henriksen
Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

NRKsport.no fulgte kampen

Markus Henriksen var banens gigant da Rosenborg tok en ny seier. Sønnen til assistentrener Trond Henriksen viste at han kommer til å prege norsk fotball i mange år framover. To mål og stødig spill på midtbanen gjør at han blir vanskelig å sette ut av laget i tiden som kommer.

- Dette er helt fantastisk. Det var artig å score to mål, sa Henriksen til TV 2 etter kampen.

Etter søndagens 3-1 seier i Skien står Rosenborg med 18 kamper på rad uten tap på bortebane. Siste det skjedde var mot Lillestrøm i oktober 2008. Men kvelden startet dårlige for laget i de sorte bortedraktene da de gjorde dødssynden å ikke passe bra nok på Peter Kovacs.

Anthony Annan ble satt til å passe på Kovacs på en dødball etter ni minutters spill, men han viste seg mange nummer for liten mot den ungarske kjempen. Han kunne enkelt nikke ballen i mål. Sånn sett er det ganske merkelig at de ikke hadde satte en sterkere hodespiller i duellen mot Kovacs.

Keepertabbe

Peter Kovacs

Peter Kovacs nikket inn nok et mål

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Odd fikk likevel ikke glede seg over ledelsen i mer enn ni minutter. Utlikningen til Rosenborg var av det litt heldige slaget. Markus Henriksen tok med seg ballen fra egen banehalvdel og sendte i vei et skudd fra drøye 25 meter. Ballen vinglet en del i luften, men var ikke hardere enn at Arni Gautur Arasson i Odd-målet skulle klart å avverge, men i stede klarte han å "slå" ballen inn i mål. Dette var 17-åringens første mål i eliteserien.

Prica igjen

Ti minutter etter hvilen gikk gjestene fra Trøndelag opp i føringen. Innlegget fra venstre fant pannebrasken til Rade Prica som enkelt styrte ballen i nettmaskene.

Rade Prica og Mikael Dorsin jubler

Rade Prica og Mikael Dorsin jubler

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Markus Henriksen hadde også tydelig fått mersmak av sin første scoring da han fastsatte sluttresultatet ti minutter før full tid. Fra litt skrått hold innenfor 16-meteren dundret han i vei et skudd som Odd-målvakten bare hørte susen av før det stoppet i nettmaskene.

På sidelinjen jublet hjelpetrener Trond Henriksen ekstra. Han var stolt av sønnens to scoringer. Det var også trener Erik Hamren.

- Det er deilig å få være med på sånt. Spesielt den andre scoringen var det klasse over, sa Hamren til TV 2.

Rosenborg er dermed godt i rute, og selv om de bare ligger på fjerdeplass på tabellen har de bare to poeng opp til Aalesund på toppen. RBK er sammen med Start og Aalesund fortsatt ubeseiret, mens Odd på sin side mistet kontakte med lagene på toppen av tabellen etter søndagens tap.

Fotballnyheter