NRK Meny
Normal

Ny kamp om sølvet

Fredrikstad sikret tre poeng mot Strømsgodset søndag, og kjemper dermed om sølvet med like mange poeng som Tromsø.

SIFs Alexander Aas scorer mot FFK
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Med et mål til Strømsgodset i 1. omgang, og to til Fredrikstad i 2. omgang, endte det 2-1 på Fredrikstad Stadion.

Eliteserien - resultater og tabell

Selv om det så stygt ut for hjemmelaget etter at Aleksander Aas sendte Strømsgodset i ledelsen etter en drøy halvtime, så skapte de sjanser gjennom hele kampen.

NRKSport.no fulgte Fredrikstad - Strømsgodset

Presset

Det var derfor fullt fortjent da Gardar Johannsson banket inn utligningen syv minutter etter pause. Men hjemmelaget var ikke fornøyd med det og fortsatte å presse på. Et kvarter før slutt falt avgjørelsen, da Abgar Barsom plasserer ballen ned i hjørnet fra 16 meter etter flott spill på venstrekanten. Dermed har Fredrikstad like mange poeng som Tromsø på sølvplass, men med dårligere målforskjell

Vidunderlige Wallace

Selv om dette ikke var enkeltspillernes kamp, med mange dueller og høyt tempo fra begge lag, var det likevel en som utmerket seg spesielt. At Fredrikstads venstreback Fernando Wallace har et fantastisk venstrebein har vi fått bevis på tidligere i sesongen, i denne kampen fikk vi se resten av registeret.

Brasilianeren imponerte stort med et voldsomt driv, kreativitet og en touch vi sjeldent ser i Eliteserien.

Hang lenge med

De første 45 minuttene var en jevnspilt batalje, der Fredrikstad hadde ballen mest, men Stømsgodset var skumle på kontringer. Særlig høyresiden med Fredrik Winsnes og Stian Ohr skapte store problemer for hjemmelaget.

Målet kom da også fra høyre, på et innoverskrudd frispark fra Winsnes. Inne i feltet steg Aleksander Aas til vers og stusset ballen i det lengste hjørne, forsvarsspillerens første mål for sesongen. Men etter pause ble det for tungt for gjestene og nivåforskjellen mellom 3. og 10. plass i eliteserien ble veldig synlig.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.