Rosenborg vant på Alfheim

Rosenborg var utrolig effektive på Alfheim, men Tromsø reduserte to ganger. Nrksport.no fulgte TIL - RBK spark for spark.

Sigurd Rushfeldt i oppgjøret mot Rosenborg.

Tromsø - Rosenborg 2-4

Slutt

90 min - Det legges til tre minutter på Alfheim.

90 min - Knarvik sender frisparket langt over mål.

90 min - TIL får frispark på 18 meter rett foran mål. det er Lago som er ufin i duell med Rushfeldt.

86 min - Gult kort til Hans Åge Yndestad.

85 min - Bytte for Rosenborg. Ut går Rade Prica. Inn kommer Roy Miller.

84 min - Mål for Tromsø ved Sigurd Rushfeldt. Rushfeldt er sikker fra straffemerket. Han sender Jarstein feil vei.

83 min - Straffe for Tromsø. Rushfeldt jakter en ball i bakrom. Han får en kraftig dytt av Demidov og Øvrebø peker på straffemerket.

78 min - Bytte for Tromsø. Ut går Morten Moldskred. Inn kommer Remi Johansen.

77 min - Mål for Tromsø ved Miika Koppinen. Tromsø har frispark på spissen av 16-meteren. Den slåes inn i feltet hvor Miika Koppinen stiger til værs og header kontant i mål.

76 min - Sapara får all verdens tid foran mål. Slovaken burde har stormet frett på mål, i stedet vender han opp og forsøker en lobb som blir enkel for Sead Ramovic.

75 min - Dorsin drar en frekk tunnel på Reginiussen og kommer seg inn i feltet. Svensken legger inn mot Iversen som må strekke seg etter ballen. Dermed får ikke spissen klem på headingen.

73 min - Rosenborg kontrer. Dorsin fører ballen og gir til Prica på utsiden. Svensken forsøker et skudd fra spissvinkel, men han treffer bare nettveggen.

70 min - Tromsø har det meste av spillet for øyeblikket, men det skjer ikke mye foran målene.

68 min - Bytte for Rosenborg. Ut går Trond Olsen. Inn kommer Steffen Iversen.

68 min - Yndestad legger knallhardt inn foran mål. Nok en gang feier Demidov ballen over sidelinjen.

63 min - Corner for Rosenborg. Sapara slår inn. Prica vinner på bakerste stolpe, men han klarer ikke å heade tilbake i feltet. Utspill for Tromsø.

61 min - Langt innlegg fra venstre av TIL. Jarstein bokser ned i feltet til Moldskred som brenner til. Bare en fantastisk blokkering av Demidov hindrer mål for Tromsø.

58 min - Jenssen fanger en andreball. Han drar seg fri og skyter rett på Jarstein som ikke gir retur.

56 min - Gult kort til Alexander Tettey som hindrer en TIL-kontring med en klar takling.

55 min - TIL har corner fra venstre. Rushfeldt vinner den første duellen og header ned i feltet, men Jarstein er våken og slår unna til ny corner.

54 min - Larsen fyrer av fra 18 meter. Skuddet går via en RBK-spiller og det blir corner for TIL.

52 min - Rushfeldt skyter fra 18 meter. Skuddet byr ikke på store problemer for Jarstein som holder ballen i fast grep.

51 min - Rosenborg har vært utrolig effektive så langt. Tromsø har vært fullt på høyde med trønderne, men kan ikke matche effektiviteten foran mål.

48 min - Mål for Rosenborg ved Vadim Demidov. Sapara skyter frispark fra spissen av 16-meteren. Ballen går innom flere spillere før Vadim Demidov dukker opp på bakerste stolpe og øker Rosenborgs ledelse til 4-0.

46 min - Måkebilen har jobbet i pausen og nå kan man faktisk se det grønne kunstgresset på Alfheim.

46 min - Bytte for Tromsø. Ut går Helge Haugen. Inn kommer Kevin Larsen.

Pause.

45 min - Langt innlegg av Tromsø fra venstre. Haugen vinner på bakerste og stusser like utenfor.

40 min - Mål for Rosenborg. Selvmål ved Helge Haugen. Rosenborg har corner fra høyre. Foran Ramovic drar Demidov Haugen i trøya, slik at TIL-spilleren header i eget mål. Tromsø protesterer med god grunn. Det så ut som et klart frispark for Haugen.

39 min - Prica vender bort Reginiussen og stormer mot mål. Han spiller tilbake i feltet hvor Tettey møter ballen og skyter via en TIL-spiller. Corner for Rosenborg.

36 min - Sapara urfordrer Høgli. Det ender med corner for Rosenborg.

34 min - Corner for Tromsø, men den får Gutan ingenting ut av.

33 min - Corner for Tromsø. Ballen lander på hodet til Rushfeldt som får til en meget god heading fra kort hold. Jarstein fortsetter storspillet og får fingrene på ballen, slik at Tromsø får en ny corner.

32 min - Moldskred får ballen på høyre. Han drar seg inn i banen og skyter overraskende med venstrefoten. Jarstein gjør nok en god redning og bokser til corner.

31 min - Det snør mye mindre på Alfheim nå og spilleforholdene er faktisk brukbare.

28 min - Mål for Rosenborg ved Marek Sapara. Lekkert Rosenborg-angrep. Trønderne kombinerer i midten. Ballen ender hos Skjelbred som legger knallhardt inn foran mål fra høyre. Sapara møter ballen og stusser den inn i det lengste hjørne med hodet.

26 min - Tettey får frispark i mot midt på banen. Han protesterer heftig, men til ingen nytte.

26 min - Lustig måker vekk snøen og legger et frispark fra langt hold. Tromsø header enkelt unna.

20 min - Yttergård Jenssen blir avblåst for høyt spark. Frispark til Rosenborg på egen halvdel.

17 min - Mål for Rosenborg ved Alexander Tettey. Lustig slår langt i bakrom. Tettey jakter ballen og skubber vekk Reginiussen før han er litt heldig og setter ballen forbi Ramovic.

16 min - Sapara slår flatt inn fra venstre. Skjelbred jakter ballen, men Lindpere slår unna.

11 min - Dorsin til Sapara. Han finter bort Reginiussen og skyter utenfor fra 10 meter.

11 min - Lindpere bryter igennom. Han er alene med Jarstein som gjør en god redning.

10 min - Lindpere får kjempetreff fra 17 meter. Jarstein er ute i full strekk og slår ballen i stolpen. Kampens største mulighet så langt.

9 min - Jenssen slår inn. Jarstein slår ballen ut i feltet. Der dukker Helge Haugen opp og skyter via et Rosenborg-bein og til corner for Tromsø.

8 min - Foreløpig ser det ut som lagene takler forholdene på en god måte. Ballen ruller ikke så dårlig på kunstgresset ti tross for snøen.

5 min - Moldskred får ballen i bakrom. Han ser at Jarstein står langt ute, men lobben blir enkel for Rosenborgs målvakt.

5 min - Tromsø har kommet best i gang. Denne gangen legger Moldskred inn fra venstre. Flere TIL-spillere venter i feltet, men Jarstein har kontroll.

3 min - Tromsø slår inn fra høyre. Reginiussen vinner i lufta, men ballen kommer litt raskt på Tromsøs midtstopper slik at headingen går et par meter utenfor.

1 min - Morten Moldskred skyter rett på Rune Jarstein som holder ballen.

1 min - Rosenborg sparker i gang kampen. Snøen laver fortsatt ned over Alfheim og det er svært vanskelig spilleforhold.

Kampen har startet

Rosenborg hviler Steffen Iversen. Dermed debuterer Rade Prica på topp for Rosenborg i snøværet i Tromsø.

Rosenborg står med tre strake tap mot Tromsø.

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med overlegen seier til Gutan med 4-0. Adriano Munoz og Morten Moldskred scoret to mål hver.

Les: Tromsø ydmyket Rosenborg

Lagoppstillinger:

Tromsø: (4-4-2) Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Ruben Yttergård Jenssen, Tommy Knarvik, Helge Haugen, Joel Lindpere - Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt.

Rosenborg: (4-2-3-1) Rune Almenning Jarstein - Mikael Lustig, Alejandro Lago, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Alexander Tettey - Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Trond Olsen - Rade Prica

Rosenborg storspilte i serieåpningen, da Vålerenga ble sendt hjem til Oslo med 3-0 i bagasjen. Steffen Iversen, Trond Olsen og Alexander Tettey scoret målene for trønderne.

Tromsø hadde en mer ordinær serieåpning. 1-1 borte mot Aalesund imponerte ikke mange.

Aalesund tok sågar ledelsen, men veteranen Sigurd Rushfeldt reddet poeng for Gutan med en scoring rett etter pause.

Les: Tabellen

Les: Øvrige resultater

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.