NRK Meny
Normal

NRK-ekspert: – Ikke bra for norske lag å spille i mesterligaen

– Det er en fryktelig defensiv holdning, svarer Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert og tidligere Rosenborg-spiller, Karl-Petter Løken, mener norske lag må konsentrere seg om Europaligaen - i beste fall.

Foto: NRK

Om noen uker spiller Molde sin første kvalifiseringskamp til mesterligaen, men NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken verken tror eller håper at de kvalifiserer seg.

– Det er utopi å tro på det. Det nivået har de ikke inne i det hele tatt, sier han og legger til:

– Det ville heller ikke vært bra om vi skulle fått et lag dit (mesterligaen), fordi det nivået er altfor høyt.

– Skjønner ingenting

Tor Ole Skullerud

Molde-trener Tor Ole Skullerud mener Karl-Petter Løken er defensiv.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Søndag kveld knuste Molde Start 4-0 hjemme. Etter seieren var Molde-treneren klar på at han er svært uenig med Karl-Petter Løken.

– Jeg synes han er fryktelig defensiv, sier Skullerud til NRK.

– Hvis han mener det ikke er bra for norsk fotball at et lag snart kommer seg inn i en viktig europeisk turnering, da skjønner jeg ingenting.

Men Løken, som spilte for Rosenborg i mesterligaen på 1990-tallet, står på sitt og mener norsk fotball må stikke fingeren i jorda og innse at akkurat nå så er det nest øverste nivået i Europa mer enn bra nok for å bli bedre.

– Europaligaen er sånn passe nå. Der er motstanden veldig bra mot de beste lagene, men så er det også noe motstand de norske lagene kan matche seg med. Det er det de må håpe på, sier Løken.

Millioninntekter

I Norge er det kun den regjerende seriemester som får mulighet til å kvalifisere seg til mesterligaen. Det betyr at Molde skal forsvare Norges ære i år.

– Hvor mye vi har der å gjøre vil tiden vise, men at det er på tide at vi i norsk fotball klarer å produsere resultater også på europeisk nivå, både for landslaget og for utviklingen av hele norsk fotball, det kan vi ikke diskutere en gang, sier Skullerud bestemt.

Men én ting er i hvert fall både den tidligere Rosenborg-spiller Løken og dagens Molde-trener enige om: Mesterligaspill ville vært en økonomisk seier for Molde.

– Økonomisk hadde det vært supert, men de har altså ikke nivået inne til å klare det, sier Løken.

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken spilte i mesterligaen med Rosenborg på 1990-tallet. Her er han under kampen mot AC Milan på Lerkendal i 1996.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.