NRK-ekspert om Høgmo: – Bør starte letingen etter en erstatter

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener Norges Fotballforbund bør begynne letingen etter en erstatter for landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Høgmo

EVALUERES: Per-Mathias Høgmo skal evalueres av Norges Fotballforbund. Her på pressekonferansen torsdag kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Evalueringen bør konkludere med at man starter letingen etter en erstatter, og så får vi håpe at vedkommende som blir tilbudt jobben takker ja, sier Karl-Petter Løken om den varsla evalueringen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Jeg har tidligere sagt at jeg håper det blir Ståle Solbakken, men skjønner at han har en attraktiv og god jobb der han er, fortsetter Løken, som fredag kveld uttalte at Høgmo burde trukket seg på pressekonferansen etter 2-1-nederlaget mot Tsjekkia i Praha.

Karl-Petter Løken

NRK-ekspert: Karl-Petter Løken

Foto: NRK

– Må få et landslag å tro på igjen

Den norske landslagssjefen ble nok en gang utsatt for sterk kritikk etter det tredje tapet i VM-kvalifiseringen. Dermed skal det et mirakel til for at Norge skal klare å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i 2018.

Høgmo nektet å trekke seg etter nederlaget fredag kveld, slik alle eksperter og «meningmann» mener han burde gjort.

Fotballpresident Terje Svendsen landet i ettermiddag på Gardermoen etter skrekkturen til Praha og fortalte om den planlagte evalueringen av 56-åringen fra Gratangen.

Men fotballpresidenten ønsket ikke å svare på om Høgmo har forbundets tillit.

– Høgmo er ansatt som landslagstrener og vi skal gjennom en evaluering der vi skal se på hva som er riktig løsning for norsk fotball fremover, sier Svendsen.

– Det er forståelig at de ønsker litt tid til å evaluere. Det blir sikkert ikke enkelt, men det er viktig at folket får et landslag de virkelig har tro på igjen. Nå er den troa i ferd med å bli hvisket helt bort. Og det er ikke bra. Det er derfor jeg mener det er dags for et bytte, sier Løken.

– Det er en ære å få trene norske landslaget, og slik det norske landslaget fremstår nå så er det for dårlig, fortsetter Løken.

Ble fratatt rolle

Semb

SKAL EVALUERE: Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal lede evalueringen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skal sammen med styret i Norges Fotballforbund evaluere Høgmo. Semb ble høsten 2013 vingeklippet av toppledelsen i forbundet da han ikke lenger var mannen som landslagssjefen skulle rapportere direkte til. I stedet rapporterer Høgmo direkte til styret.

Løken mener det er dags for at Semb nok en gang får det øverste ansvaret for A-landslaget.

– Jeg tolker dette som at han skal få tilbake ansvaret som han mistet. Jeg synes det var feil at han ble fratatt den rollen på A-landslaget den gangen, sier Løken.

Semb var landslagssjef i perioden fra 1998 til 2004, og var den som ansatte Egil Olsen i hans andre periode som landslagssjef fra 2009 til 2013.

– Det finnes ingen med bedre integritet og bedre ballast i forhold til å evaluere denne type jobb. Nils Johan har vært med på oppturen i norsk fotball og kjenner historien veldig godt, og vet hva som skal til, mener Karl-Petter Løken.

Fotballnyheter