Notodden vant etter drømmemål

Det ble seier i hjemmedebuten for den nye Notodden treneren Arne Sandstø.

Paal Christian Alsaker scorer det som kanskje blir årets mål.

Paal Christian Alsaker scorer det som kanskje blir årets mål.

Foto: NRK

Notodden spilte til tider flott fotball og vant fortjent 2-0 mot et tannløst Moss lag.

Video: Se høydepunkter fra kampen her

(Artikkelen fortsetter under kampen)

Video nsps_upload_2009_8_30_21_31_11_273.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sandstø tilbake som trener

I Arne Sandstø sitt andre forsøk som Notoddentrener ble det seier.

Den gamle Start- og Odd Grenland-treneren hadde sin debut som Notodden trener sist helg, men da ble det et knepent tap mot serieleder Sogndal, etter at laget fra saftbygda snudde kampen i de siste minuttene av kampen.

Notodden-jubel

Arne Sandstø og Notodden-spillerne jublet.

Foto: NRK

Søndag kveld var Sandstø på plass på sin nye arena på Notodden og denne gangen ble det seier.

Hentet forsterkninger

Sandstø har hentet tre nye forsterkninger, blant annet Marius Enger på lån fra Pors Grenland, fyrtårnet Ole Budtz fra Danmark og Stian Parkstad Johansen fra Odd Grenland.

Moss åpnet kampen best og hadde spillet de første 15 minuttene av kampen på Idrettsparken arena på Notodden, uten at laget klarte å skape noen store muligheter av den grunn.

Notodden tok etter hvert over spillet og fikk kampen i sitt eget spor. Og etter 19 minutter kom et av de kanskje aller fineste målene som er scoret på Idrettsparken arena, signert Paal Christian Alsaker.

Midtbanegeneralen fikk stjernetreff fra om lag 25 meter og klinket ballen hardt oppe i krysset, utagbart for Arnold Origi i Moss buret. (Se målet i videoen over).

Notodden-kontroll

Etter scoringen kom det flere sjanser fra hjemmelaget, men effektiviteten uteble. Og et tamt Mosslag hadde mer enn nok med å forsvare seg mot hurtige Notoddenspillere på topp.

Med litt mer presisjon og dyktighet forran mål kunne det stått mer enn 1-0 til pause, men det ble med det ene målet før pause.

Notodden fortsatte sitt gode spill i andre omgang, og selv om Moss kom på noen visitter iblant, satte de aldri Nuno Marques på noen skikkelige prøver. Notodden derimot fortsatt å male på og drøye 20 minutter ut i omgangen la hjemmelaget på til 2-0 ved Borgar Velta.

Fart på topp

Sandstø effekten så ut til å fungere opptimalt, laget virket spillesugene og tryggere enn tidligere. Med mye fart på topp i Håvard Kleven, Tor-Mattis Kåven og Kavin Bryan, skapte hjemmelaget mye trøbbel for Mosse-forsvaret.

Med dagens seier ligger Notodden nå fem poeng bak sikker plass. Men fortsetter laget å spille som i dag, kan laget ha et håp om å overleve.

Moss derimot ligger bare fire poeng unna nedrykkstreken, og skal laget fortsatt kunne kalle seg et første divisjonslag også neste år, bør de glemme denne kampen så fort som mulig.

Bortelaget skapte nesten ikke en eneste sjanse på 90 minutter, selv om Moss kom til noen spede forsøk var Notodden seieren aldri truet.

Dermed kunne den ferske Notoddentreneren inkassere sin første seier for sesongen, og revansjere 1-0 tapet i våres.

Nå blir det spennende å se om Arne Sandstø kan ta med seg det gode spillet også i nesten kamp, borte mot tabellnabo Stavanger. Moss møter Ham-Kam hjemme i neste serierunde.

Resultater/tabell 1. divisjon

Fotballnyheter