NRK Meny
Normal

Van Persie feilet da Norwich stilnet Emirates

Robin van Persie snudde 1–2 til 3–2 for Arsenal, før Norwich utliknet fem minutter før slutt. Like etter fikk van Persie nok en gang muligheten, men nederlenderen feilet alene med keeper.

Morrison

Steve Morison (t.h.) og resten av Norwich-spillerne stilnet Emirates. Arsenal trengte tre poeng i kampen om 3.- og 4.-plassen i Premier League, men rotet bort seieren like før slutt.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Saken oppdateres!

Kampfakta: Arsenal–Norwich 3–3

Dermed rotet Arsenal bort to viktige poeng i kampen om 3.- og 4.- plass i Premier League.

Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger var lite fornøyd med uavgjort mot Norwich.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Med én kamp igjen av årets Premier League-sesong ligger Arsenal på 3.-plass på tabellen, to poeng foran Tottenham og Newcastle.

Dersom både Spurs og «The Magpies» vinner sine kamper mot henholdsvis Aston Villa og Manchester City i morgen, vil Arsenal være utenfor kvalifisering til Mesterligaen.

– Vi vil kjempe til siste slutt, som i dag. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, så vi må kjempe til siste slutt, sa en skuffet Arsenal-manager Arsène Wenger i et intervju vist på TV2 Premier League etter kampen.

Snudde, men rotet det til

Åtte minutter før full tid sendte kaptein Robin van Persie Emirates til himmels. Nederlenderen hadde allerede utliknet til 2-2, da han skled inn den svært viktige 3-2-scoringen for hjemmelaget.

Men Norwich var ikke ferdige for dagen, og kun tre minutter senere utliknet innbytter Steve Morison til 3–3. Arsenal måtte opp og fram nok en gang, og for en sjanse van Persie fikk til å sikre Arsenal tre poeng:

En nydelig pasning sendte kapteinen alene med Norwich-keeper John Ruddy. Van Persie vendte om på rundt ti meter og fyrte løs, men uheldigvis for Arsenal vartet Ruddy opp med en glimrende redning.

Like etter gikk van Persie i bakken to meter fra mållinjen da han i duell med Kyle Naughton jaget et innlegg fra høyre. Hjemmefansen ropte naturligvis på straffe, men dommer Anthony Taylor valgte å beholde fløyta i lomma.

Dermed gikk nederlenderen glipp av sitt 31. ligamål for sesongen, og Arsenal maktet ikke å avgjøre oppgjøret til sin fordel.

– Vi vet at vi ikke får straffe her (hjemme), sa Arsène Wenger.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FBL-ENG-PR-ARSENAL-NORWICH

Robin van Persie maktet ikke å sette inn den avgjørende scoringen på Emirates. Dermed er Arsenal i trøbbel i kampen om Mesterliga-kvalifisering.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Målfest

Tilskuerne i Nord-London rakk knapt å sette seg til rette på Emirates før de fikk valuta for inngangspengene. Yossi Benayoun klistret ballen i det lengste hjørnet etter kun minuttet, og markerte med det sin 32-årsdag på mesterlig vis.

Britain Soccer Premier League

Yossi Benayoun åpnet målfesten på Emirates, og ga seg selv en flott gave på 32-årsdagen. Bursdagsbarnet skulle nok likevel helst hatt tre poeng i dag.

Foto: Bogdan Maran / Ap

Drøye ti minutter senere utliknet bortelaget da Wesley Hoolahan på heldig vis overlistet Arsenals sisteskanse Wojciech Szczesny etter et flott angrep. Szczesny fikk skuddet rett på seg, men fomlet ballen inn i eget nett.

Flaksen ga seg ikke med det for laget fra Carrow Road. Kvarteret senere skjøt nemlig Grant Holt via en uheldig Kieran Gibbs og over en sjanseløs Szczesny.

1–2 kunne blitt til 1–3 om gjestene hadde fått straffe da Hoolahan gikk i bakken innenfor 16-meteren fem minutter før pause.

– Vi kunne vært foran med to mål. Vi skulle hatt straffe i førsteomgangen, sa Norwich-manager Paul Lambert i et intervju vist på TV 2 Premier League etter kampen.

I stedet kom Arsenal sterkt tilbake i den andre omgangen, og anført av toppscorerjagende Robin van Persie snudde hjemmelaget oppgjøret.

Først satte spydspissen inn 2–2 på hel volley etter å ha blitt chippet gjennom av Alex Song, før han skled inn 3–2 etter klabb og babb i og utenfor Norwich 16-meter. Nederlenderens 29. og 30. mål i Premier League denne sesongen.

– Jeg er skuffet, for i dag var vi utrolige! Vi kunne og burde vunnet, og jeg hadde troen på at vi ville komme tilbake til 3-3, sa Lambert om sine spilleres innsats.

Uavgjort er ikke godt nok for Arsenal, som nå må vinne sin siste kamp borte mot West Bormwich Albion, og samtidig få hjelp ved at Tottenham eller Newcastle feiler, for å sikre en plass blant de fire beste i årets sesong.

Se den jevne tabellen!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.