– Etterpå må jeg desinfiseres

MOLDE (NRK): Rosenborg-supporter Petter Northug likte dårlig å måtte trikse på Moldes hjemmebane.

Northug og Solskjær

Petter Northug slo sin gamle trikserekord med tre berøringer da han trikset med Solskjær tirsdag.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Da Petter Northug holdt foredrag sammen med Ole Gunnar Solskjær om vinnermentalitet i Molde tirsdag, greide ikke de to å legge konkurransen seg i mellom til side.

De ble enige om å stikke innom stadion i Molde for å se hvem som trikset best. Northug prøvde å skaffe seg et solid forsprang da han overrakte Solskjær et par skisko. Skikongen mente Solskjær skulle bruke skiskoene under triksekonkurransen.

Men Solskjær var smart.

– Kan du signere disse også, spurte Solskjær fint, før han tok skoene med Northugs autograf og låste dem inn i bilen.

Dermed var suveniren sikret og ferden bar inn gjennom stadionportene.

– Jeg har aldri satt mine bein på Aker Stadion før, og etterpå må jeg sikkert til desinfeksjon, sa Northug til NRK på vei inn til Solskjærs hjemmearena.

Northug og Solskjær autograf

Ole Gunnar Solskjær passet på å sikre seg autografen til Petter Northug.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Rosenborg-supporteren Northug gjorde alt han kunne for å signalisere hvilket lag han ønsker skal vinne årets ligagull.

Slo sin egen rekord

Men den store triksekonkurransen ble det aldri. Da ballen ble trillet i retning Northug, avslørte han sin egen trikserekord før han satte i gang. Det endte med at Northug slo sin egen trikserekord med fire berøringer.

Den gamle rekorden var ifølge Northug selv på usle tre berøringer. Solskjær derimot lekte med ballen og driblet Rosenborg-ambassadøren trill rundt.

På vei ut fra fra stadion i Molde, var Northug andpusten mens han snakket med NRK.

– Ble du sliten av Solskjærs dribleraid?

– Nei, jeg ble sliten av Aker Stadion, sier Northug før han konkluderer:

– Nå må jeg faktisk dusje.

Alvorlig humor

Men bak Northugs liksom-trøtthet over å besøke fienden Moldes stadion og de skarpe, men humoristiske ordene, lå det alvor. Idretten må ha fiender og sterk konkurranse for ikke å tape sin populæritet.

LES OGSÅ: Solskjær og Northug diskuterte vinnerkultur

– Det med å ikke like Molde er noe vi trøndere får inn med morsmelka, sier Northug med et godt synlig glis, før han legger til:

– Dette mener jeg på en positiv måte, for det skal være slik at man har rivaler i fotball, det er det som gjør fotball artig, sier han.

Selv legger han ikke skjul på at han elsker de media- og supporteropphausende oppgjørene mellom Molde og Trondheim.

– Rosenborg og Molde er rivaler, og det er oppgjørene dem to i mellom jeg gleder meg mest til. Fotball hadde ikke vært noe uten rivaler, og hadde jeg ikke hatt rivaler, hadde jeg ikke hatt motivasjon heller. Uansett idrettt, det er rivalene og fiendene du vil slå, det er dem du trener hardt for å overvinne, sier skiesset.

Stor tro på Solskjær

Han la ikke skjul på at det smakte godt å se Rosenborg ni poeng foran Molde på tabellen, men da han ble spurt om hva Molde burde gjøre for å komme seg opp fra gjørma, bar svaret preg av at Northug har stor tro på Solskjær som leder.

– Det er aldri feil å få en bra start og aldri godt å få en dårlig start. Ser du på Molde har de vunnet to år på rad, så de vet hva de har gjort bra. Jeg tro de har bra kontroll på hva de gjør og om Molde til slutt vinner serien i år er, det glemt at vi har denne praten i dag, sier han.

Northug en inspirasjon

Til NRK forteller Solskjær at han setter stor pris på å få snakket om idrett og vinnerkultur med Northug.

– Jeg er så heldig å ha møtt Petter Northug og Kjetil Andre Aamodt. De er en inspirasjon for alle som er norsk og har lyst å lære om det å bli best. Jeg er så facinert over slike typer som er best når det gjelder. De har fokus og presterer når de skal, sier Solskjær.

Etter fotballmøtet med Solskjær, dro Petter Northug videre til Skaret rett utenfor Molde for å delta under et barneskirenn.

– Det er lenge siden jeg har vært på Skaret, jeg gikk junior-NM og norgescup der en gang i tiden og nå ser jeg fram til å se hvordan løypenettet er der oppe siden neste års NM skal arrangeres der, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo