– Etterpå må jeg desinfiseres

MOLDE (NRK): Rosenborg-supporter Petter Northug likte dårlig å måtte trikse på Moldes hjemmebane.

Northug og Solskjær

Petter Northug slo sin gamle trikserekord med tre berøringer da han trikset med Solskjær tirsdag.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Da Petter Northug holdt foredrag sammen med Ole Gunnar Solskjær om vinnermentalitet i Molde tirsdag, greide ikke de to å legge konkurransen seg i mellom til side.

De ble enige om å stikke innom stadion i Molde for å se hvem som trikset best. Northug prøvde å skaffe seg et solid forsprang da han overrakte Solskjær et par skisko. Skikongen mente Solskjær skulle bruke skiskoene under triksekonkurransen.

Men Solskjær var smart.

– Kan du signere disse også, spurte Solskjær fint, før han tok skoene med Northugs autograf og låste dem inn i bilen.

Dermed var suveniren sikret og ferden bar inn gjennom stadionportene.

– Jeg har aldri satt mine bein på Aker Stadion før, og etterpå må jeg sikkert til desinfeksjon, sa Northug til NRK på vei inn til Solskjærs hjemmearena.

Northug og Solskjær autograf

Ole Gunnar Solskjær passet på å sikre seg autografen til Petter Northug.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Rosenborg-supporteren Northug gjorde alt han kunne for å signalisere hvilket lag han ønsker skal vinne årets ligagull.

Slo sin egen rekord

Men den store triksekonkurransen ble det aldri. Da ballen ble trillet i retning Northug, avslørte han sin egen trikserekord før han satte i gang. Det endte med at Northug slo sin egen trikserekord med fire berøringer.

Den gamle rekorden var ifølge Northug selv på usle tre berøringer. Solskjær derimot lekte med ballen og driblet Rosenborg-ambassadøren trill rundt.

På vei ut fra fra stadion i Molde, var Northug andpusten mens han snakket med NRK.

– Ble du sliten av Solskjærs dribleraid?

– Nei, jeg ble sliten av Aker Stadion, sier Northug før han konkluderer:

– Nå må jeg faktisk dusje.

Alvorlig humor

Men bak Northugs liksom-trøtthet over å besøke fienden Moldes stadion og de skarpe, men humoristiske ordene, lå det alvor. Idretten må ha fiender og sterk konkurranse for ikke å tape sin populæritet.

LES OGSÅ: Solskjær og Northug diskuterte vinnerkultur

– Det med å ikke like Molde er noe vi trøndere får inn med morsmelka, sier Northug med et godt synlig glis, før han legger til:

– Dette mener jeg på en positiv måte, for det skal være slik at man har rivaler i fotball, det er det som gjør fotball artig, sier han.

Selv legger han ikke skjul på at han elsker de media- og supporteropphausende oppgjørene mellom Molde og Trondheim.

– Rosenborg og Molde er rivaler, og det er oppgjørene dem to i mellom jeg gleder meg mest til. Fotball hadde ikke vært noe uten rivaler, og hadde jeg ikke hatt rivaler, hadde jeg ikke hatt motivasjon heller. Uansett idrettt, det er rivalene og fiendene du vil slå, det er dem du trener hardt for å overvinne, sier skiesset.

Stor tro på Solskjær

Han la ikke skjul på at det smakte godt å se Rosenborg ni poeng foran Molde på tabellen, men da han ble spurt om hva Molde burde gjøre for å komme seg opp fra gjørma, bar svaret preg av at Northug har stor tro på Solskjær som leder.

– Det er aldri feil å få en bra start og aldri godt å få en dårlig start. Ser du på Molde har de vunnet to år på rad, så de vet hva de har gjort bra. Jeg tro de har bra kontroll på hva de gjør og om Molde til slutt vinner serien i år er, det glemt at vi har denne praten i dag, sier han.

Northug en inspirasjon

Til NRK forteller Solskjær at han setter stor pris på å få snakket om idrett og vinnerkultur med Northug.

– Jeg er så heldig å ha møtt Petter Northug og Kjetil Andre Aamodt. De er en inspirasjon for alle som er norsk og har lyst å lære om det å bli best. Jeg er så facinert over slike typer som er best når det gjelder. De har fokus og presterer når de skal, sier Solskjær.

Etter fotballmøtet med Solskjær, dro Petter Northug videre til Skaret rett utenfor Molde for å delta under et barneskirenn.

– Det er lenge siden jeg har vært på Skaret, jeg gikk junior-NM og norgescup der en gang i tiden og nå ser jeg fram til å se hvordan løypenettet er der oppe siden neste års NM skal arrangeres der, sier han.

Fotballnyheter