- Maradona er en motivator

Når Maradonas kjære Argentina spiller, bobler følelsene over for treneren. Dét motiverer spillerne, tror norske trenere.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener Maradona er en stor motivator.

Foto: Nyhetsspiller

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo er Maradona-fan og har fulgt den legendariske fotballpersonligheten både som spiller og trener. Høgmo er ikke i tvil om Maradonas innflytelse på det argentinske landslaget.

– Hans tilstedeværelse og historie, både på og utenfor banen der han bokstavelig talt har kommet tilbake til livet, gjør han til en høyt respektert person blant spillerne. Det er tydelig at spillerne vil gi noe tilbake til Maradona, han er en stor motivator, sier Høgmo til NRK.

Hva synes du om Maradona? Diskutér nederst i saken!

Gjensidige følelser

Tom Nordlie

Tom Nordlie mener Maradona visker ut hieriarkiet mellom spillere og trener.

Foto: Alf Ove Hansen, Hansen, Alf Ove / Scanpix

Tom Nordlie er kjent for å engasjementet sitt som trener, han gleder seg nå over den nærheten Maradon viser til spillerne.

– Maradona visker ut hierarkiet mellom spillere og leder. Det som er ekstra gledelig er at følelsene er gjensidige; spillerne omfavner Maradona og han omfavner dem, sier Nordlie til NRK.

– Det heter seg at treneren skal holde litt avstand til spillerne, men jeg er glad Maradona viser at det går bra å vise sterke følelser selv på et så høyt nivå, sier Nordlie.

Støttende

Torsdag ledet en hoppende glad Maradona sitt kjære Argentina til nok en seier i dette VM da Sør-Korea ble slått 4-1 .

Nrksport.no fulgte Argentina - Sør-Korea spark for spark

Like før pause tabbet imidlertid Martin Demichelis seg ut i det argeninske forsvaret og Sør-Korea scoret.

– Etter tabben viste Maradona at han bryr seg om spillerne. I stedet for å snu seg vekk å vise irritasjon, klappet Maradona i hendene og heiet fram Demichelis, påpeker Nordlie.

Valgte de «riktige» spillerne

Torsdagens seier var den åttende kampen på rad uten tap for Maradona som trener. Maradona har svart kritikerne som før VM slaktet laguttaket.

– Det var et bevisst valg av Maradona å utelate spillere med sterke personligheter som kunne skapt uro og vært vanskelig å kontrollere for han som trener, understreker Høgmo.

– Argentinas største utfordring videre er den defensive biten. Det blir spennende å se om de klarer å stå imot defensivt mot de beste lagene, sier Høgmo som er klar over skepisen knyttet til Maradonas taktiske vurderinger.

– Maradona er omgitt av et bra støtteapparat med flere sterke taktikere som vil komme med innspill i avgjørende taktiske situasjoner, sier Tromsø-treneren.

Til slutt er det likevel Maradona som må stå ansvarlig. Ifølge Nordlie har han vist at han kan klare det.

– Maradona har vist at han har noe å fare med som trener, mener Tom Nordlie.

Hva synes du om Maradona? Si DIN MENING her!

Fotballnyheter