Normal

- Noen ganger er resultatet bedre enn prestasjonen

Håvard Nordtveits første landslagsmål, et praktmål av Tarik Elyounoussi og et overtidsmål av Espen Ruud sørget for en overbevisende norsk 3-0-seier over Nord-Irland i Belfast.

tarik

Tarik Elyounoussi scoret et praktmål mot Nord-Irland.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Men det tok tid før det løsnet. Første omgang var svak, den andre noe bedre. Og ettersom Norges effektivitet viste seg å være den nordirske overlegen, ble det en overbevisende tremålsseier til slutt.

- Noen ganger er man mer fornøyd med resultatet enn prestasjonen. Prestasjonene i dag svingte voldsomt og var i perioder traurige, men resultatet er godt, summerte landslagssjef Egil Drillo Olsen opp overfor TV 2 rett etter kampslutt.

- Første omgang var kant under pari, den andre var bedre. Vi burde punktert kampen tidlig i andre omgang. Det vekslet voldsomt, men vi fikk iallfall et godt resultat, utdyper han overfor NRK.

Norge tok dermed sin første borteseier i en "skikkelig" landskamp på halvannet år. Den siste kom også på den grønne øya, da Irland ble slått i november i 2012.

Mellomfornøyd Drillo

Han var mest fornøyd med at de unge leverte gode prestasjoner.

- Det var morsomt at vi hadde fire U21-spillere på banen en periode, det fungerte bra. Mye å glede seg over i deler av kampen, sier Drillo.

- Hvordan er du fornøyd alt i alt?

- Jeg er mellomfornøyd.

John Arne Riise

John Arne Riise spilte sin landskamp nummer 101 i Belfast onsdag kveld

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Håvard Nordtveit scoret sitt første mål i sin tredje landskamp. Han følte at det gikk bra for hans egen del.

- Vi er ikke så samspilte, men jeg visste likevel hvor både Christian (Gerindheim) og Markus (Henriksen) var. Jeg følte at det gikk fint. Og det var godt å få den scoringen, sier han.

- Selv om ikke alt gikk like bra hele tiden, var det godt å vinne 3-0, sier Nordtveit.

Norge avsluttet en svak førsteomgang med ledermålet to minutter før halvtid. Erik Huseklepps corner ble dårlig klarert av det nordirske forsvaret. Ballen havnet hos Håvard Nordtveit, som smelte til fra 15 meter, via en forsvarsspiller og i hjørnet.

Heldig pauseledelse

Det var en noe heldig ledelse, for Norge skapte ellers skremmende lite før pause, og de få sjansene laget spilte seg fram til, ble tatt dårlig vare på.

– Dette var en trist omgang av Norge, sa TV 2s ekspertkommentator Mini Jakobsen i pausen.

Heldigvis var ikke Nord-Irland særlig mye bedre. En trippelsjanse etter 26 minutter der ballen gikk som i et flipperspill foran Rune Almenning Jarstein var den største mulighetene.

Braaten satte fart i Norge

Mohammed Abdellaoue

'Moa' fikk en kraftig lårhøne i slutten av første omgang, og kapteinen måtte gå ut i pausen

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Daniel Braaten kom inn for kaptein Mohammed Abdellaoue fra start i andre omgang, og det satte umiddelbart fart i den norske offensiven. "Moa" ble skiftet ut etter å ha fått en lårhøne mot slutten av første omgang.

Tarik Elyounoussi, Tore Reginiussen, Valon Berisha, Ruben Yttergård Jensen og Espen Ruud fikk også komme innpå i løpet av andre omgang.

Nord-Irland hadde ballen mest også i 2. omgang, og kom mer på offensiven da veteranen David Healy kom innpå til sin 92. landskamp. Verken han eller de andre grønnkledde klarte imidlertid å skape noen store sjanser.

Innbytternes scoring

Det gjorde derimot Norge i de siste minuttene av kampen. 2–0 kom etter en avslutning signert innbytterne. Valeri Berisha startet det hele, Ruben Yttergård Jensen overtok og Tarik Elyounoussi avsluttet med scoring.

Og på overtid smelte Espen Ruud inn 3–0. Berisha la over hele feltet, og Ruud smelte til på hel volley. Keeper reddet nesten, men ikke helt, og ballen trillet over streken.

Fotballnyheter