Norsk landslagsspiller til Lyon

Ingvild Stensland skal spille for den franske toppklubben Lyon.

Ingvild Stensland
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Den norske landslagsspilleren i fotball reiser etter nyttår til Frankrike, og blir i Lyon til sommeren 2010.

- De har et av Europas beste lag. Et opphold i Lyon kan utvikle meg som fotballspiller, sier Stensland til NRK.

Ingvild Stensland

Ingvild Stensland

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

27 år gamle Stensland har flere ganger blitt nominert til årets spiller i verden, og har i år spilt for den svenske klubben Kopparberg/Gøteborg FC.

Lyon har et bedre lag enn den svenske klubben, og skal spille semifinale i europacupen mot tyske Duisburg.

Norsk lagvenninne

Stensland kommer til å spille på lag med den tidligere norske landslagskeeperen Bente Nordby.

Flere brasilianske jenter er også i Lyon. Hun blir også lagkamerat med den svenske stjernespilleren Lotta Schelin.

– Det blir tøff konkurranse om plassene på laget, sier den norske midtbanespilleren.

Fortsetter på landslaget

Norge skal spille EM i Finland i 2009, og en overgang til fransk fotball gjør ingenting med landslagsambisjonene.

- Jeg kommer til å fortsette på landslaget, sier Stensland.

- Målet er å bli enda bedre nå som jeg skal til en toppklubb, sier hun.

Hun vil ikke kommentere de økonomiske betingelsene Lyon tilbyr.

Vil lære fransk

Den franske klubben er for øvrig John Carews tidligere arbeidsgiver, og herrelaget skal om ikke lenge møte Barcelona i mesterligaen.

Stensland har ikke bare sportslige ambisjoner med overgangen til Lyon.

- Jeg vil gjerne lære meg fransk, sier hun til NRK.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP