NRK Meny
Normal

Norsk 8. divisjonsklubb (!) la inn bud på David Beckham

Ørn Kristiania lokket med både «7» på ryggen og gratis treningsbag. Likevel valgte David Beckham å gå til Paris St. Germain.

Beckham Ørn Kristiania

David Beckham kunne posert med en brun Ørn Kristiania-drakt med '7' på ryggen på 'Deadline Day'. I stedet valgte han PSG og draktnummer 32. Til Høyre: Brevet Ørn Kristiania sendte til Beckham-leiren.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

– Vi ønsker å vise vår interesse for Mr. David Beckham, innledet osloklubben Ørn Kristiania sin skriftlige henvendelse til Beckhams agent Jeff Frasco.

8. divisjonsklubben, som ble stiftet i slutten av 2010, la torsdag inn et bud på den engelske superstjernen, i et humoristisk forsøk på å sikre seg bosman-spilleren foran nesen på Paris St. Germain og andre interesserte klubber.

– He-he. Bare tanken på at David Beckham fikk vite om oss og vår interesse, gjorde det spennende å prøve seg, flirer leder i Ørn Kristiania Martin Roppestad til NRK.no.

Ørn Kristiania

Her er brevet Ørn Kristiania sendte til Beckham-leiren i håp om å signere superstjernen på 'Deadline Day'.

Alle klubber kan til enhver tid by på hvilke spillere de ønsker. Men få tar det så langt som Ørn Kristania gjorde på overgangsvinduets siste dag.

Klubbens hovedtrener Stig Strand levde dermed i håpet om et realt luksusproblem på Ørn Kristianias midtbane.

– Per i dag har vi mange gode, og ikke minst særdeles hyggelige folk på midtbanen. Beckham vil bygge opp under luksusproblemet vårt, så sant han leverer på trening. Jeg har stor tro på at han kan heve laget på sitt beste, uttalte Ørn Kristiania-trener Stig Strand til klubbens hjemmesider.

Ble lovet 7'eren

Han og resten av Ørn Kristiania-gjengen måtte til slutt innse at Beckham foretrakk en overgang til Paris og fransk fotball. Det til tross for at han ble tilbudt fire heller lukrative frynsegoder av osloklubben:

  • 1 offisiell Ørn Kristiania-bag
  • 1 offisiell Ørn Kristiania- pins
  • Draktnummer 7
  • Medlemskapsavgift på NOK 2500,- (obligatorisk for alle spillerne)
SPORT SOCCER

David Beckham spilte med draktnummer syv på Manchester United og det engelske landslaget.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

– Vi er fullt klar over Mr. Beckhams tidligere goder og betingelser, og vi må erkjenne at vi mest sannsynlig ikke kan konkurrere mot andre klubber på det økonomiske, skrev Ørn Kristiania i sitt bud.

De var likevel trygge på at hans klubb hadde noe å tilby den tidligere Manchester United-, Real Madrid- og Los Angeles Galaxy-spilleren.

– Økonomisk budsjetterer vi med et overskudd på 700 kr i år, men det sosiale miljøet i spillergruppa står til europeisk toppklasse, skryter Roppestad.

Dessuten kunne Ørn Kristiania tilby Beckham å få spille med favorittnummeret på ryggen.

– Det viktigste å få med i budet var at han ville fått draktnummer syv hos oss. Han har jo tatovert nummeret på armen, så jeg skjønner ikke helt hvorfor han valgte PSG og nummer 32, flirer Roppestad.

– Tok det ikke så tungt

Det var imidlertid ikke nok til å friste 37-år gamle Beckham til Oslo og Horten. Likevel er Roppestad klar på at det var en smart beslutning å legge inn et bud på mannen med 115 kamper med det engelske flagget på brystet.

– Vi tenkte at om det finnes én promille sjanse for at en verdensstjerne tenker "Morsomt gjort. Der vil jeg spille én kamp eller komme på besøk", så skal vi være der, sier Roppestad til NRK.no.

Sammen med trener Stig Strand sendte de budet til Beckham-leiren natt til torsdag.

– Vi innser vel nå at vi var litt sent ute. Vi hadde håpet på et svar, men det har vi foreløpig ikke fått, sier Roppestad, før han avslutter:

– Det er litt synd, men vi tok det ikke så tungt selv om Beckham til slutt valgte PSG.

  • PS! Den franske amatørklubben FC Borne sendte i 2011 en forespørsel til Barcelona om å få kjøpe Lionel Messi. Messi var under kontrakt med katalanerne, og ikke bosman-spiler som Beckham, og dermed ble naturligvis FC Borne's bud altfor lavt. Det franske fotballforbundet grep inn og stoppet forespørselen før den nådde Spania. Klubbens president ble atpåtil utestengt i seks måneder.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia