NRK Meny
Normal

Norsk fotballstorhet kan gå konkurs

Nåværende styremedlem i Skeid legger skylden på en tidligere fotballpresident for at klubben er på randen av konkurs.

Daniel Braaten

Daniel Braaten er blant de mange norske fotballstjernene som har en bakgrunn fra Skeid. Her fra en trening i 2004.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Det er det tidligere styret ved leder Eldar Hansen som i lengre tid har drevet klubben for kreditors regning. Klubben er teknistk sett konkurs, sier styremedlem Knut Meiner i Skeid til NRK.

Torsdag kveld er det ekstraordinær generalforsamling i den gamle fotballstorheten, som nå spiller i 2. divisjon. Ifølge Meiner er klubben drevet uforsvarlig i flere år, og det er uklart hvor lenge klubben kan holde hodet over vannet.

Video: Skaid kan gå konkurs

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Skeid kan gå konkurs

- Avgjøres i kveld

- Kveldens generalforsamling vil avdekke om generalforsamlingen mener vi bør kaste kortene, eller om det håpet vi har gjør at vi kan drive videre i noen få dager til, inntil vi får avdekket om vi får de pengene vi tror kommer, sier han.

Utgangspunktet for Skeid er at de trenger to millioner kroner i løpet av dagen.

Meiner mener det er det tidligere styret, som ble ledet av Eldar Hansen, som har skyld i krisen klubben nå er inne i. Hansen har fortid som fotballpresident og som styreleder i Rosenborg, og han har vært i Skeid siden høsten 2007.

- Rent konkret er det brukt mye mer penger enn man har, og uten at dette er kommunisert regnskapsmessig, sier Meiner.

- For optimistiske

Eldar Hansen sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før kveldens ekstraordinære generalforsamling, men han innrømmer at de har vært for optimistiske.

Fotballklubben Skeid holder til i Oslo, og ble stiftet i 1915. Klubben var i eliteserien så sent som i 1999, og har de siste årene ligget i første- og andredivisjon. Klubben har ett seriemesterskap (1966) og åtte cupmesterskap, senest i 1974.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.