Norsk avhopp irriterer danskene

Danskene er mektig forbannet over at Norges Fotballforbund gikk ut og sa at Royal League legges ned.

Børge Bach
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Lørdag kveld kom meldingen om at det ikke ble noen ny medieavtale for den skandinaviske klubbturneringen.

- Trist

Den danske turneringsdirektøren Børge Bach vil ikke gravlegge Royal League og sender en sylskarp hilsen til fjellapene i nord.

- Nå må vi komme oss over det her og se om vi fortsatt har en mediepartner. Det er klart at dersom mediepartneren trekker seg på grunn av det her, så er det fryktelig trist. Da har Norge i så fall medvirket til at det ble umulig å fortsette Royal League. Det er fortsatt de danske klubbene som synes dette er en god turnering, som vi gjerne fortsetter med. Svenskene har samme oppfatning, sukker Bach.

Informerte ikke

Han er ekstra irritert ettersom nordmennene hoppet av midt i en forhandlingsfase uten å informere verken dansker eller svensker. - Vi beklager at Norges fotballforbund har valgt å gå til dette skritt. Vi følte at vi var i en forhandlingsfase der vi kunne finne en løsning for alle de tre landene. Vår forhandler Profile Media hadde samme oppfattelsen. Når det er tre forbund innblandet synes vi ikke det er ok at nordmennene plutselig bryter ut og går sin egen vei, sier Bach.

I Norge har Royal League blitt sendt på SBS-plattformen med TVNorge og Canal+. Seertallene har vært labre. Tilskuertallet i Norge har også vært på et lavmål. I Danmark har RL vært mer populært, men trolig er det takk og farvel til den skandinaviske klubbturneringen etter tre sesonger.

Fotballnyheter