Ødegaard: – Det var et par ganger jeg kunne ha skutt

DRAMMEN/OSLO (NRK): Martin Ødegaard og Norges U21-lag gikk på et surt tap mot England. Nå oppfordrer treneren Ødegaard til å bruke skuddfoten oftere.

Martin Ødegaard

GOD ØDEGAARD: Martin Ødegaard spilte en god kamp mot England.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Martin Ødegaard var tilbake på Marienlyst stadion i Drammen for første gang siden han forlot Strømsgodset til fordel for Real Madrid.

16-åringen fikk ikke spille verken mot Bulgaria eller Kroatia, men mot Englands unggutter var han naturlig nok med fra start

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth kom innpå i 2. omgang.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Det var en god 1. omgang, og så hever vi oss i 2. omgang. Vi var fullt på høyde med dem og skaper sjanser, og det må vi ta med oss videre, sier Ødegaard til NRK.

Trener Leif Gunnar Smerud sier etter kampen at Ødegaard kunne skutt oftere.

– Det kan bli litt omstendelig noen ganger. Jeg vil oppfordre ham til å skyte oftere, sier han til NRK.

Det er Martin Ødegaard enig i.

– Jeg synes at jeg spilte en helt grei kamp, men jeg burde nok skutt oftere. Det var et par ganger jeg kunne ha skutt. men istedet lette jeg etter alternativer. Det er litt irriterende, jeg må bli bedre på det, kommenterer han.

Engelsk straffe

Både Ødegaard og det norske U21-laget bød likevel på god motstand, og Ødegaard fikk ved flere anledninger vist seg frem med flere tekniske detaljer for sitt tidligere hjemmepublikum.

16-åringen viste fram flere tekniske finesser, blant annet en Zidane-dragning etter 18 minutter. Den høstet stor applaus fra Marienlyst-publikumet.

Til sammen 3 700 stykker hadde møtt opp for å se landslaget.

Det var likevel England som gikk opp i ledelsen like før pause etter at Jonas Grønner felte Redmond innenfor 16-meteren.

Kaptein James Ward-Prowse tok straffen, og sørget for en litt ufortjent engelsk ledelse.

Skudd i tverrliggeren

Norge fortsatte likevel det gode spillet i 2. omgang. Laget hadde nok av muligheter til å utligne, men marginene var ikke helt på hjemmelagets side denne mandagen. Englands keeper Jordan Pickford var også svært god.

Norges største sjanse før pausen kom etter 23 minutters spill.

Ødegaard stod for forarbeidet, fant Vålerengas Ghayas Zahid som klinket til fra 18 meter, men ballen gikk i tverrliggeren og over mål.

– Synes synd på gutta

Både Veton Berisha, Iver Fossum og innbytter Birger Meling hadde også store sjanser til å utligne utover i 2. omgang, men uten å lykkes.

– Akkurat nå synes jeg synd på gutta. De hadde fortjent å få med seg poeng fra denne kampen, sa trener Smerud til TV 2 etter kampen.

– Dette var en laginnsats det står respekt av, kommenterer han

Norge har nå tre poeng på to kamper i kvalifiseringsspillet til U21-EM i gruppe 9. England har også tre poeng, men oppgjøret mot Norge var engelskmennenes første kamp.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter