NRK Meny
Normal

Norges nye stjernespiller

18 år gamle Cecilie Pedersen avgjorde kampen mot Island, og sørget for at håpet om kvartfinale i EM fortsatt lever.

Cecilie Pedersen mot Island
Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Olav Traaen kommenterer
Foto: NRK

Landslagssjef Bjarne Berntsen har vist en egen evne til å finne unge, lovende spillere som lykkes i et mesterskap. Isabell Herlovsen var bare 16 år i 2005, men scoret likevel mot både Frankrike og Sverige i EM.

Nå har Berntsen funnet en ny stjernespiller.

Undertegnede var tilstede da Bjarne Berntsen tok ut EM troppen tidligere i sommer. Navnet Cecilie Pedersen ble presentert, og jeg tenkte hva driver han på med nå. Pedersen spiller nemlig denne sesongen på nivå tre i norsk fotball i Avaldsnes.

Rett nok har hun erfaring fra jenter 19 landslaget, men likevel. EM senior er noe ganske annet.

Men Pedersen ble beskrevet som et stort talent. En spiller som scorer masse mål, og det er selvsagt viktig. Allerede mot regjerende mester Tyskland i åpningskampen viste hun seg frem i denne turneringen.

18-åringen holdt på å score mot slutten av kampen. Mot Island fikk hun mer spilletid. Hun skulle starte for Norge, og det ble en suksess.

Pedersen avgjorde

Hun jobbet knalhardt gjennom hele kampen. Cecilie Pedersen var en konstant trussel mot det islandske forsvaret. Hun har god teknikk, herlige vendinger og ikke minst en evne til å være på rett sted til rett.

Det var hun like før pause hvor Pedersen plasserte ballen fordi motstandernes keeper, og sendte ballen i mål.

Vi må også nevne veteranen SolveigGulbrandsen i dette oppgjøret. Hun var meget bra, og samarbeidet blant annet glimrende med Pedersen.

Kunne gått galt

Selv om vi vant 1 – 0 i Lahti, er det ingen grunn til å ta av.

Island hadde en ball i stolpen, og hadde også en stor mulighet etter bare ti sekunder. Norge var alt i alt litt bedre enn EM debutanten, og sikret tre viktige poeng. Norge tapte 4 – 0 i første kamp mot Tyskland, og søndagens møte med Frankrike blir avgjørende. I likhet med Norge har de også tre poeng etter to kamper.

Tyskland kommer til å vinne puljen. Island må reise hjem,. Norge og Frankrike har fortsatt gode muligheter til å gå videre. For selv en tredjeplass i puljen kan gi oss kvartfinale i og med at to lag som ender på tredje plass i gruppespillet avanserer videre.

Jeg regner med at Cecilie Pedersen også starter i neste kamp. Hun er vår nye stjernespiller.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia