NRK Meny
Normal

Norges beste lag må kutte lønna

Spillerne på forrige sesong seriemester får 30 prosents lønnskutt i nyttårsgave fra klubben.

Siri Nordby Røa

Kaptein Siri Nordby og Røa jublet for seriegull så sent som i høst. Likevel klarer ikke klubben å samle inn nok sponsorinntekter til å unngå lønnskutt.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Vi må være økonomisk ansvarlige. Det er et knalltøft marked. Inntektene er ikke store nok, sier styreleder Steinar Tessem i Røa fotball elite til NRK.

Røa har vært Norges klart beste lag etter at klubben vant sitt første seriemesterskap i 2004, og denne sesongen vant laget serien og tapte cupfinlen.

Lønnskuttet gjør ifølge styrelederen at klubben sparer «noen hundre tusen kroner».

I løpet av januar skal klubbens ledelse få til avtaler med spillere og trenere.

Også i fjor måtte laget med kallenavnet «Dynamite Girls» kutte i lønnen i deler av sesongen. En solid sponsoravtale som ble inngått så sent som i slutten av september gjorde imidlertid at klubben unngikk like store kutt som først fryktet.

Budsjettet til klubben er på 2,5 millioner kroner i år for Røa. Selv om lønnen nå kuttes, håper styrelederen at samtlige spillere og trenere vil blir med i 2012.

Kaptein Siri Nordby sier til NRK at det ikke er en ønskelig situasjon, men at dette er realiteten i en tid der det er vanskelig å få inntekter. Også hun håper at ingen gir seg på grunn av lønnskuttet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.