NRK Meny
Normal

Norge tapte skandalekamp

Det begynte med en skandale da bosniske tilhengere laget bråk, og endte med en skandale da det var klart at Norge tapte 2-1 mot Bosnia.

Ullevaal
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kampen var ikke mer enn ett minutt gammel før Bosniske-fans begynte å kaste bengalske lys ut på Ullevaal-matta.

 

Dermed var skandalen et faktum og kampen ble 30 minutter forsinket.

Dette var en kamp Norge og Åge Hareide måtte og burde vinne for at EM-drømmen fortsatt skulle eksistere, og Norge åpnet bra og skapte mange sjanser.

Spesielt var John Carew god i denne kampen, han rev og slet og var et konstant uromoment mot til tider stillestående bosniere.

Effektive bosniere

Norge produserte nesten et to sifferet antall sjanser i 1. omgang, men mål ble det ikke. Hvis de norske spissene var inneffektive viste de bosniske-spissene meget godt hvor målet stod.

Etter 17 minutter tok Zvjezdan Misimovic et frispark fra langt og skrått hold, men det hindret ham ikke å sette ballen bak en litt uoppmerksom Thomas Myhre.

Norge fortsatte etter dette å presse og skape sjanser, men ballen gikk utenfor, over eller rett på keeper. Bosnia kontret og scoret. Et fint gjennomspill etter 33 minutter ble kaldt satt i mål av Zlatan Muslimovic.

Dermed 0-2 til gjestene, og i fotball teller man som kjent ikke sjanser.

Carew
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Straffemål

Norge fikk en fin start på 2. omgangen, etter 50 minutter ble Gamst Pedersen felt innenfor sekstenmeter feltet og dommer Riley pekte korrekt på 11 meters merket.

John Carew var mannen som reduserte med en markkryper midt i mål.

Etter dette gikk luften litt ut av Norge og tempoet sank. Norge ble upresise uten av bosnierne fikk låne ballen av den grunn.

Vi måtte vente til ett minutt før full tid før utligningssjansen bød seg.

Det var innbytter Steffen Iversen som fikk skutt fra kort hold etter et frispark, men keeper Adnan Guso stod en fantastisk kamp og reddet nok en gang, denne gangen på streken.

Norge presset og styrte kampen fra første minutt, spesielt Carew og Kristoffer Hæstad spilte en meget god kamp, men det hjelper så lite når man taper en kamp man burde vunnet.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia