Norge tapte skandalekamp

Det begynte med en skandale da bosniske tilhengere laget bråk, og endte med en skandale da det var klart at Norge tapte 2-1 mot Bosnia.

Ullevaal
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Kampen var ikke mer enn ett minutt gammel før Bosniske-fans begynte å kaste bengalske lys ut på Ullevaal-matta.

 

Dermed var skandalen et faktum og kampen ble 30 minutter forsinket.

Dette var en kamp Norge og Åge Hareide måtte og burde vinne for at EM-drømmen fortsatt skulle eksistere, og Norge åpnet bra og skapte mange sjanser.

Spesielt var John Carew god i denne kampen, han rev og slet og var et konstant uromoment mot til tider stillestående bosniere.

Effektive bosniere

Norge produserte nesten et to sifferet antall sjanser i 1. omgang, men mål ble det ikke. Hvis de norske spissene var inneffektive viste de bosniske-spissene meget godt hvor målet stod.

Etter 17 minutter tok Zvjezdan Misimovic et frispark fra langt og skrått hold, men det hindret ham ikke å sette ballen bak en litt uoppmerksom Thomas Myhre.

Norge fortsatte etter dette å presse og skape sjanser, men ballen gikk utenfor, over eller rett på keeper. Bosnia kontret og scoret. Et fint gjennomspill etter 33 minutter ble kaldt satt i mål av Zlatan Muslimovic.

Dermed 0-2 til gjestene, og i fotball teller man som kjent ikke sjanser.

Carew
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Straffemål

Norge fikk en fin start på 2. omgangen, etter 50 minutter ble Gamst Pedersen felt innenfor sekstenmeter feltet og dommer Riley pekte korrekt på 11 meters merket.

John Carew var mannen som reduserte med en markkryper midt i mål.

Etter dette gikk luften litt ut av Norge og tempoet sank. Norge ble upresise uten av bosnierne fikk låne ballen av den grunn.

Vi måtte vente til ett minutt før full tid før utligningssjansen bød seg.

Det var innbytter Steffen Iversen som fikk skutt fra kort hold etter et frispark, men keeper Adnan Guso stod en fantastisk kamp og reddet nok en gang, denne gangen på streken.

Norge presset og styrte kampen fra første minutt, spesielt Carew og Kristoffer Hæstad spilte en meget god kamp, men det hjelper så lite når man taper en kamp man burde vunnet.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB