Norge knust av VM-yre franskmenn

Paul Pogba og Frankrike viste gryende VM-form mot et norsk lag med markeringsproblemer.

France's Pogba

Paul Pogba får stå alene og heade ballen bak Ørjan Nyland.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

– Det blir litt mye småpent, men vi taper 4-0. Jeg skjønner ikke at vi ikke kan være bedre defensivt, selv om vi utvikler det offensive spillet, oppsummerer NRKs fotballekspert Tom Nordlie, etter å ha sett Norge gå på sitt største tap siden 0-5 mot USA i januar 2006.

Pogba åpnet for Frankrike

For Norge havnet bakpå allerede etter femten minutter.

Et innlegg fra Mathieu Valbuena fant Paul Pogba fullstendig umarkert i det norske feltet, og Juventus-spilleren takket for det med å plassere pallen med hodet ned i høyre hjørne. En flott heading, men det norske forsvarsspillet var alt annet enn imponerende.

FRA-NOR

Olivier Giroud og Mathieu Valbuena feirer en av scoringene til førstnevnte.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Norge ga for mye rom defensivt til å begynne med, og scoringen kommer som en følge av det, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie til NRK.no, og fortsetter.

– Vi er tre mot tre når innlegget går, men Nordtveit og Hangeland går på samme mann, og dermed blir Pogba stående alene. Det er dårlig markering som fører til scoringen, sa Tom Nordlie.

FRA-NOR-FRIENDLY

Mads Møller Dæhli skrøt av Paul Pogba før kampen. Her er de to gamle Manchester United-kompisene i kamp om ballen.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Norsk sjanse

De norske spillerne viste innimellom en del fikse kombinasjoner, men klarte kun unntaksvis å spille seg inn i den franske 16-meteren.

Den beste muligheten fikk Tom Høgli da han like før pause kom seg fri skrått på mål, men backen valgte en mellomting mellom skudd og innlegg, og den franske keeperen Stephane Ruffier parerte greit.

Dobbel fra Giroud

Og om Frankrike fikk mye plass i begynnelsen av kampen, så gjentok det samme seg i begynnelsen av andre omgang. Mathieu Valbuena trakk seg inn i banen, fant Oliver Giroud og Arsenal-spilleren tok i mot ballen før han på halv volley måket den inn over Ørjan Nyland. En glimrende avslutning, men forsvarsspillet stod nok en gang til stryk.

– Problemene defensivt starter med det offensive spillet, forklarer Nordlie.

– Vi tar for stor risiko på to områder samtidig. Det er først at vi flytter opp mange folk i banen, med blant annet to høye backer. Når man da tar risiko i pasningsspillet i tillegg, så er man i trøbbel. Et godt eksempel er den andre scoringen, sier Nordlie.

Ydmyket

Og så begynte det å bli virkelig stygt. Loic Remy hadde bare vært på banen i et par minutter da Mathieu Debuchy spilte han igjennom, og spissen, som for øyeblikket er eid av QPR, satte enkelt inn 3-0.

Og bare to minutter senere var franskmennene på farten igjen. Valbuena dro seg fri på venstrekanten, vispet ballen inn i feltet og fant Giroud som headet inn sitt andre mål for kvelden.

Dermed endte kampen med norsk tap 4-0.

Fotballnyheter