NRK Meny
Normal

Norge sikret poengene

Norge vant 4-0 over Malta i en ikke altfor spennende EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal lørdag.

Landslaget
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Målscorere for Norge var Kristofer Hæstad, Thorstein Helstad, Steffen Iversen og John Arne Riise.

Norge spilte mot et tafatt og sjanseløst lag Malta.

Alle kveldens EM-kvalifiseringskamper  

Nettradio: 1-0 til Norge

Nettradio: 2-0 til Norge

Nettradio: 3-0 til Norge

Nettradio: 4-0 til Norge

Dette var kampen da Norge skulle ta tre poeng mot svake Malta. Like viktig var det muligens å overbevise et skeptisk publikum om at laget også kan underholde på hjemmebane.

Norge dominerte fra første spark på ballen, men klarte likevel ikke å skape mange store sjanser i den første omgangen. Den første store muligheten var det faktisk Malta som skapte. Michael Mifsud fikk ballen på midtbanen og fikk lov til å ta den med seg helt inn i sekstenmeteren til Norge før han skjøt. Heldigvis hadde Håkon Opdal god kontroll på skuddet
.

Iversen og Helstad
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Norge kom til mange avslutninger, men ingen av dem var direkte farlige. Etter en halv time kom den viktige scoringen. Bjørn Helge Riise slo et godt innlegg fra den høyre kanten mot Kristoffer Helstad som kom løpende helt alene inn i sekstenmeteren. Han kastet seg fram og stupte inn sitt første mål for landslaget.

Ingen stor omgang

Det var ikke en stor omgang av Norge, og det gode spille lot vente på seg. Den mye omtalte venstresiden var svak, og særlig Morten Gamst Pedersen hadde en dårlig kamp for landslaget. Det fungerte mye bedre på høyresiden hvor Bjørn Helge Riise stod bak mange gode innlegg.

Etter 71 minutter la Bjørn Helge Riise inn igjen. Steve Wellman var uheldig og la ned innlegget til Thorstein Helstad som sikkert satte inn ballen bak keeperen. Da hadde han bare vært på banen i ett minutt og hadde ikke vært nær ballen før scoringen.

Bjørn Helge Riise var banens beste

Da kunne spillerne puste ut. Samtidig ble det veldig synlig at Maltas spillere var svært slitne. Det måtte bli flere mål, og det ble det. Nok en gang var det Bjørn Helge Riise som la inn. Innlegget var nærmest ferdigscoret og Steffen Iversen kunne enkelt bredside ballen inn ved den bakerste stolpen. Da var det ti minutter igjen og begge lagene så ut som om de var ferdige med kampen.

Ga ikke opp

John Arne Riise hadde likevel ikke gitt opp å få en scoring. Han forsøkte seg med flere skudd og helt på tampen av kampen traff han endelig godt. Han klemte til fra ca 20 meter, Maltas keeper var nær ballen, men han kunne likevel ikke stoppe skuddet som snek seg inn ved den høyre stolpen.

Det ble tre poeng selv om Norge ikke overbeviste helt. Laget må heve seg til neste kamp. Det største lyspunktet var Bjørn Helge Riise som gjorde en god kamp på den høyre kanten. Han stod bak tre av scoringene fra en posisjon hvor Norge lenge har manglet et godt alternativ.

Norge ligger på 3. plass i sin gruppe - med samme poengsum som Bosnia

Resultatservice Norges gruppe (C) .

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.