NRK Meny
Normal

Slik skal landslaget følge dramaet på Kypros

Med storskjerm og samhold skal landslaget klamre seg til det siste lille EM-håpet fredag kveld.

Video Norske spillere tipper dansk seier

SE VIDEO: Norske spillere tipper dansk seier.

Når dommeren blåser i gang kampen mellom Kypros og Danmark halv ni fredag er landslagets møterom på spillerhotellet fullt av spente spillere og trenere.

– Vi har rigget til en storskjerm på møterommet, så hvis streamingen fungerer slik den skal får vi sett kampen sammen, sier landslagets assistenttrener, Ola By Riise, til NRK.

«»Danmark må enten spille uavgjort eller tape mot Kypros for at Norge skal ha mulighet til å nå EM. Derfor kommer landslaget til å sitte klistret foran skjermen.

– Vi har et opplegg så spillerne slipper å lete opp kjentfolk i området som eventuelt har kanalen som sender kampen. Kampen i seg selv blir spennende, men i tillegg er det kampforberedene til tirsdagen (Norge møter Kypros), sier By Rise.

Neglebiting

– Hvis det er 0-0 når det er ti minutter igjen kan det godt hende at også jeg sitter og biter negler, sier landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til NRK få timer før avspark i kampen som avgjør Norges EM-skjebne.

Blackburn-proff Morten Gamst Pedersen innrømmer at det ikke er gunstig å være avhengig av andre resultater.

– Det er det du ikke vil. Du har lyst til å ha ting i egne hender, men nå har vi ikke det, sier «Gamsten».

Etter fredagens landslagstrening på Nadderud ble han igjen på gressmatta og tok push ups mens resten av spillerne gikk i bussen. Selv om han vet at Norge mest sannsynlig er ute av EM-dansen ved halv elleve-tiden fredag kveld, nekter han å gi opp.

– Alt vi kan gjøre er å håpe, sier 30-åringen.

Drømmescenario

– Det blir en nervepirrende kamp, men så lenge det er håp i hengende snøre, velger jeg å tro på EM-sluttspill, sier midtstopper Kjetil Wæhler.

– Drømmescenarioet er at Danmark og Portugal spiller uavgjort både i kveld (fredag) og til tirsdag, og vi vinner til tirsdag. Slik blir vi gruppevinner og går direkte til EM. Det er lov å håpe, sier en overoptimistisk Wæhler til NRK.

– Kypros er ikke San Marino

Assistenttrener Ola By Riise understreker at Kypros ikke er et dårlig lag.

– Laget kan ikke sammenlignes med europeiske bunnlag som San Marino og Andorra, mener han.

Siden det kun er fem lag i Norges gruppe, i motsetning til seks i de andre, mangler gruppen et bunnrangert lag. Poenget til By Rise er at man derfor ikke må la seg lure å tro at Kypros er en walk over.

– Kypros har stort sett spilt jevnt med alle lagene i gruppen. 0-4-tapet mot Portugal sist kom fordi kypriotene fikk et tidlig rødt kort og fordi Portugal scoret tre mål i løpet av de siste ti minuttene. Det er lite som skiller og de (Kypros) kommer til å yte motstand (mot Danmark).

Tippekupong

Les videre under bildet!

Tippekupongen

Slik tror «Drillo» og 11 landslagsspillere det går i møtet mellom Danmark og Kypros.

Da landslaget møtte pressen fredag ettermiddag spurte NRK fjorten av spillerne om hvordan de tror det går mellom Kypros og Danmark.

Sju tipper uavgjort, fem tror på Danmark-seier og to håper på hjemmeseier og Norge-hjelp fra Kypros. En av optimistene er Vadim Demidov.

– Alt kan skje på Kypros, det vet jeg, er Demidovs begrunnelse.

John Carew er imidlertid pessimistisk.

– Jeg tror Danmark vinner 2-1, men håper Kypros vinner 1-0, sier spissen som faktisk tviler på om han kommer til å se hele kampen, selv om det er satt opp storskjerm.

– Jeg kommer nok ikke til å se hele kampen, men interessen er like stor. Jeg er bare ikke noe god på å sitte og se fotball i 90 minutter, det er ikke noe jeg gjør veldig mye. Jeg får vite resultatet når alle andre gjør det og er like interessert i det, forsikrer Carew overfor NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.