Norge møter Spania i EM-semifinalen

PETAH TIKVA/OSLO (NRK.no): Spania slo Nederland 3-0 i U21-EM onsdag kveld. Dermed er det spanjolene Norge skal opp mot i semifinalen.

Spania, U21-EM

Spania med Koke, Iker Muniain og Alvaro Morata blir laget Norge møter i semifinalen i U21-EM.

Foto: Ariel Schalit / Ap

Tor Ole Skullerud

Tor Ole Skullerud og Norge ønsket å unngå Spania i semifinalen, og får det nå tøft i kampen om finaleplass.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det blir helt sikkert den største testen hittil i min trenerkarriere, sa Tor Ole Skullerud etter kampen.

Norge sikret semifinaleplass i mesterskapet med 1-1-resultatet mot Italia tirsdag kveld.

Skullerud og Norge ønsket å unngå Spania som semifinalemotstander, men mål fra Alvaro Morata, Isco og Álvaro Vázquez mot Nederland sikret spanjolene gruppeseieren i gruppe B.

Dermed er det Norge og Spania som kjemper om finalebillett i semifinalen lørdag. Den spilles klokken 17.30.

– Spania spiller som vi har sett før. De har stort balltempo, ferdigheter og vi kommer til å få en tøff kamp. Det er et veldig godt lag, men det er fortsatt muligheter, sier Skullerud til NRK.no.

Skullerud spionerte

Skullerud satt på tribunen og spionerte på lagene onsdag kveld. U21-sjefen satt sammen med assistent Knut Tørum og toppfotballsjef Nils Johan Semb.

De fikk se at Spanias U21-stjerner var flere hakk bedre enn Nederland.

– Vi får prøve å finne en god plan. Det blir ikke lett, men vi har noen tanker i hodet, sier Skullerud og smiler.

Full pott for Spania

Norge har ikke tapt en eneste kamp så langt i mesterskapet. I åpningskampen endte det 2-2 mot vertsnasjon Israel. Mot England endte det med 3-1-seier for Skulleruds menn.

Spanias trener Julen Lopetegui er full av respekt for Norge før semifinalemøtet.

Jeg mener Norge har et sterkt lag. De er fysisk, taktisk og teknisk gode. Vi spilte mot Norge i mars, men dette blir noe helt annet, sa han på pressekonferansen etter kampen.

I mars slo Spania Norge 5-2

– Jeg har mye respekt for Norge. Jeg har lagt merke til at de har slått ut Frankrike. Så jeg er ikke overrasket over at de er kommet til en semifinale, sa Lopetegui.

Spania gjorde rent bord og tok ni av ni mulige poeng i gruppespillet. David De Gea har dessuten holdt buret rent for Spania i alle tre kampene.

I den andre semifinalen møtes Italia og Nederland.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United