Norge klarte bare uavgjort

Norge tok ledelsen to ganger på Ullevaal, men Island lot seg ikke knekke.

Thorstein Helstad ser på når Island jubler

Thorstein Helstad ser på at Island jubler etter scoring

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Kampen endte 2-2 og mot slutten av kampen var pipekonserten det man hørte best.

Norge åpnet bra på Ullevaal og tok ledelsen ved Steffen Iversen, men Island kom tilbake tre minutter etterpå etter at Heidar Helguson headet i mål.

Etter pause scoret Steffen Iversen igjen, men nok en gang kom Island tilbake. Eidur Gudjohnsen scoret med strak vrist fra 17 meter.

Uavgjort mot Island er ikke hva Åge Hareide hadde håpet på i VM-kvalifiseringens første kamp. Men det fantes allikevel lyspunkter for Norge.

Steffen Iversen jubler etter sitt andre mål.

Steffen Iversen jubler etter sitt andre mål.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Iversens revansje

Steffen Iversen har vært i hardt vær etter at han ble sendt hjem fra forrige landslagssamling etter en tur på byen. Mot Island viste Iversen at det er på banen han helst vil skape overskrifter.

Etter 36 minutter ga han Norge ledelsen på straffespark. Island kom tilbake, men Iversen hadde mer å by på.

Fem minutter etter pause vant Rosenborg-spilleren en duell i feltet og headet over en feilplassert Kjartan Sturluson i Islands mål.

martin Iversen og Rune Allmenning Jarstein

Martin Andresen og Rune Allmenning Jarstein etter at island har utlignet for andre gang.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Det holdt ikke til seier for Norge, men Ivers kan dra hjem til Trondheim etter en vel utført dag på jobben.

Enkle baklengsmål

Norge spilte tidvis god fotball mot Island. Den nykomponerte midtbanen med Winsnes, Skjelbred og Andresen fungerte bra og Norge hadde det meste av spillet på Ullevaal.

Men i internasjonal fotball nytter det ikke å gi bort enkle mål og det gjorde Norge mot Island.

Islands første mål kom etter svakt markeringsspill av Tore Reginiussen som slapp Heidar Helguson veldig lett . Rune Jarstein i mål var heller ikke helt våken ved den anledningen.

Utligning nummer to var en perle av et frispark fra Eidur Gudjohsen,

Åge Hareide

Åge Hareide

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

men skuddet gikk i keeperhjørnet og Jarstein burde kanskje ha fått en hånd på ballen.

Nett-TV: Jarstein føler seg som en syndebukk

Åge Hareide var ikke fornøyd med feilene etter kampen:

- Vi gjør veldig store feil på to dødballer. På dette nivået blir vi hardt straffet for det. Enkeltvise feil kan vi ikke gjøre noe med.

- Vi fulgte planen

Norge spilte bra offensivt, men fotballmessig skal det spilles begge veier. Forover var det bra, men vi ødelegger lagprestasjonen sammenlagt med for mange store feil, understreker landslagssjefen.

- Men vi fulgte planen og jeg syns det var veldig mye positivt i det vi gjorde i 75 minutter i dag. Vi låste av midtbanen slik at de ikke fikk spille seg så lett i gjennom. Men vi ble litt nedbrutte etter utligningsmålet da det ble 2-2, og jeg tror det sitter i hodet, sa Hareide til NRK etter kampen.

Brede Hangeland forsøker å stoppe Eidur Gudjohnsen

Brede Hangeland forsøker å stoppe Eidur Gudjohnsen

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det var ikke alle som pep

17.000 tilskuere belønnet landslaget med pipekonsert mot slutten av kampen. Hangeland skjønner reaksjonen.

- Jeg skjønner reaksjonen, men det var vel ikke alle som buet oss ut. 2-2 mot Island er rett og slett ikke godt nok, men jeg tror de fleste var fornøyde med innsatsen vi la ned i dag, sa kaptein Brede Hangeland til NRK.

Island ligger på 107. plass på FIFA-rankingen, og tapte 3-0 mot Liechtenstein i forrige kvalifiseringsrunde.

- Vi skal slå Island, og etter kampen i dag kan jeg ike forstå at de tapte 3-0 i den kampen. Vi hadde full kontroll på kampen, men slapp inn to for enkle mål åpå dødball, sier Hangeland.

Per Ciljan Skjelbred i duell mot Eidur Gudjohnsen

Per Ciljan Skjelbred i duell mot Eidur Gudjohnsen.

Foto: SCANPIX NORWAY / REUTERS

- Vi fortjente uavgjort

Eidur Gudjohnson var spilleren som ødela kvelden for Åge Hareides menn. barcelona-spilleren var fornøyd med lagets innsats og synes at resultatet var fortjent.

- Det ville ha vært overraskende om vi vant kampen, men vi var ikke langt unna da Vegar Pall Gunnarsson skjøt i stolpen. Jeg skal ikke si at vi fortjente å vinne, men vi la ned en solid innsats, og jeg syens uavgjort var et fortjent resultat, sa den tidligere Bolton og Chelsea-spilleren til NRK etter kampen.

Tøft år for Norge

2008 har ikke vært et bra år for det norske landslaget. 5 kamper uten seier lukter det ikke VM av. Kun tre uavgjorte på kamper på Ullevaal er alt Norge har klart så langt i år.

I de neste kampene venter Skottland og Nederland og det kan fort ende med et helt år uten seier for Norge som desperat jakter på en VM-billett til Sør-Afrika.

Norges lagoppstilling: (Keeper) Rune Allmenning Jarstein, (Forsvar) Tom Høgli, Brede Hangeland, Tore Reginiussen, John Arne Riise, (Midtbane) fredrik Winsnes, Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred, (Angrep) Steffen Iversen, Thorstein Helstad, John Carew.

NRKSport.no fulgte kampen spark for spark

Kampene i kval.-gruppe 9

Fotballnyheter