NRK Meny
Normal

Se, en landslagsstropp full av målscorere!

For første gang på lenge har Norge spillere som scorer mål jevnt og trutt på klubblaget. NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener landslaget vil merke effekten.

Søder og Helland

Blir det jubel også på landslaget? Alexander Søderlund (t.v.) og Pål Andre Helland har herjet for Rosenborg i eliteserien. Nå håper Norge at trenden fortsetter også mot Bulgaria og Kroatia.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er positivt fordi det har vært akilleshælen vår at vi ikke har scoret så mye mål som vi ønsker, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

Målene renner inn

For bare nyt disse tallene til de mest offensive spillerne i Høgmos tropp til EM-kvalikkampene mot Bulgaria og Kroatia i september.

Alexander Søderlund har scoret 19 mål for et gulljagende Rosenborg, mens Adama Diomande ikke har vært stort dårligere med sine 17 mål for Stabæk, som fortsatt puster trønderne i nakken på sølvplass.

I tillegg har lynvingen Pål Andre Helland scoret 12 mål fra sin kantposisjon og det til tross for at han har vært ute med skade i flere av kampene.

Malmøs Jo Inge Berget er også tilbake i landslagsvarmen. Trener Åge Hareide beskrev ham som "on-fire" etter sine to mål i 3-2-tapet borte mot Celtic i mesterligakvalifiseringen.

Og tirsdag kveld var han strålende da Malmö gikk videre til gruppespillet i mesterligaen.

Selv om Stefan Johansen opplevde en stor nedtur mot de svenske mesterne så fortsetter midtbanesjefen å score for Celtic. 24-åringen har 18 mål totalt etter at han kom til klubben i 2014, og puttet sist i serieåpningen mot Ross County i begynnelsen av august.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Diomande

Adama Diomande feirer etter seieren mot Lillestrøm på Nadderud. Der scoret han to av sine 17 mål i eliteserien denne sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

King mangler

Den eneste av spissene som mangler scoring i ligaen er Joshua King i Bournemouth. Men Oslo-gutten har vært på banen i alle de tre første seriekampene i Premier League.

– Troppen speiler at vi har både midtbanespillere, kanter og spisser som daglig scorer mål i ligaen sin. De scorer også i kvaliken til europaligaen og til mesterligaen, sier Per-Mathias Høgmo.

For laget hans har slitt med å score mål i de siste landskampene. Både i privatkampen mot Sverige og i EM-kvalikkampen mot Aserbadjan ble det 0-0.

Norge har også fått trøbbel når de har spilt kamper utenfor den norske sesongen som i 5-1-tapet mot Kroatia i slutten av mars.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget scorer Malmøs andre mål på overtid mot Celtic i Glasgow.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

– Kommer til å løsne

Slik er det ikke før EM-møtene mot Bulgaria og Kroatia i september, mener NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

– Det kommer også til å løsne i landslagssammenheng. De er vant til å score mål og det legger du ikke fra deg selv om motstanden er ørlittegrann bedre, sier Løken.

For selv om han er eliteseriens toppscorer står fortsatt Alexander Søderlund med null scoringer på 19 landskamper. Løken mener derimot ikke at 28-åringen mangler internasjonalt snitt.

– Jeg synes har har prestert bra de siste kampene, men har vært uheldig. Det har vært mest uflaks at han ikke har scoret. Men selvsagt har det litt med udyktighet å gjøre også, mener Karl-Petter Løken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.