Hopp til innhold

Tom Nordlie: - Dette er et "YouTube-selvmål"

Se "YouTube-selvmålet" som i realiteten avgjorde Norges kvartfinale mot Spania.

Irene Paredes scoret selvmål etter 43 minutter og gav dermed Norge en 2-0-ledelse mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige.

'YouTube-målet' som ga Norge 2-0

Kampfakta: Norge - Spania 3-1

To litt heldige scoringer før pause og en gnistrende god andreomgang ga Norge 3–1 over Spania og semifinale i kvinnenes fotball-EM mandag. Dermed er Norge sikret EM-medalje, ettersom det ikke spilles bronsefinale i et EM.

– Vi må angripe den tomålsledelsen vi har. 2–0 er en fantastisk ledelse, strålte assistenttrener Roar Finjord i pausen. Da hadde et spansk selvmål nettopp sendt den norske optimismen i taket.

Sikret EM-medalje

Så var det nettopp det de gjorde, og Norge ga aldri Spania sjanse til å komme tilbake i kampen.

Da er det også klart at Norge får minst bronse i mesterskapet, ettersom det ikke spilles bronsefinale i EM.

– Det var aldri lett. Spania var alltid farlige. Men på 3–0 begynte pulsen å gi seg litt, sa en meget glad og lettet landslagssjef Even Pellerud til NRK. Han vet også at EM-medaljen er sikret.

– Har prikket inn formtoppen

– Jeg er tom for ord. Dette har vært en helt fantastisk reise. Vi hadde dårlige resultater før EM, og mange har dømt oss nord og ned. Men vi har beholdt troen. Vi har klart å prikke inn formtoppen. I dag hadde vi gode bein og var pigge hele tiden, sier kaprtein Ingvild Stensland til NRK.

– Det er litt uvirkelig. Jeg er sliten, men ufattelig glad. Vi er en kjempegjeng, sier Solveig Gundersen.

Veteranen som scoret det første målet synes det var tungt, tross overtaket og mål.

– De var gode med ballen, og vi ble løpende mye imellom. Men jeg synes vi var flinke til å holde hodet kaldt og sette sjansene når de byr seg, sa Gulbrandsen, som i tillegg hadde inne en balle som feilaktig ble annullert for offside. Hun ble kåret til banens beste spiller.

Heldige mål ga 2-0

Etter en åpning med Spania i førersetet, kom Norge etterhvert inn i kampen igjen, og før pause var kampen nesten avgjort med to heldige scoringer foran de over 10.400 på tribunene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Solveig Guldbrandsen førte Norge i ledelsen mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige etter ca 24 minutter.

Her åpner Norge ballet: Solveig Gulbrandsen sender Norge i ledelsen mot Spania

Veteranen Solveig Gulbrandsen driblet alt og alle ute på venstresiden. Innlegget gikk høyt over alle og skrudde inn i målet ved lengste stolpen, over en noe forbauset spansk målvakt.

– Et YouTube-selvmål

Tre minutter før full tid doblet Norge på et spansk selvmål. Irene Paredes skulle avklare et ufarlig framspill. I stedet lobbet hun ballen over keeper og i eget mål.

– Et YouTube-selvmål, sa NRK-ekspert Tom Nordlie om 2-0-målet.

– Vi visste på forhånd at det var viktig at vi utnyttet kontringene, men dette var vel nesten i overkant, sa NRK-kommentator Lise Klaveness etter den nokså merkelige 2-0-scoringene.

Etter pause var Norges spilleovertak betydelig større. 19 minutter etter pause scoret Ada Hegerberg sitt første mål i turneringen. Hegerberg vendte og skrudde ballen i må fra rundt 20 meter. Da var semifinaleplassen definitivt sikret.

Hegerberg scoret og felte en tåre

– Dette var stort. Det var mye følelser på én gang, sa Ada Hegerberg. Hun felte en liten tåre etter at det endelig løsnet.

– Semifinale er svært. Det er en enormt solid prestasjon. I dag har vi full kontroll. Nå skal vi nyte dette, så skal vi fokusere på semifinalen torsdag, sa en rørt Ada Hegerberg.

Se Ada Hegerbergs praktmål her:

Ada Stolsmo Hegerberg scoret et nydelig mål i det 64. minutt i kampen mot Spania i fotball-EM i Kalmar, Sverige, og gav dermed en 3-0-ledelse.

Nydelig scoring av Hegerberg

Det spilte ingen rolle at Spania reduserte ved Jennifer Hermoso på overtid. Norge fosser videre i EM.

Norges semifinale spilles torsdag. Motstander blir enten Frankrike eller Danmark, de spiller sin kvartfinale seinere i kveld.

Finalen spilles søndag – vi bare nevner det.

Fotball