NRK Meny
Normal

Norge endelig uten skader

OTTAWA/OSLO (NRK): Gode nyheter like før VM begynner. Samtlige profiler i VM-troppen er for en gangs skyld uten skader.

Nesten alle spillerne som har vært skadet er friskmeldte på det norske VM-laget i fotball. Jentene har hatt sin første trening i Canada
og ser lyst på stuajsonen før VM-åpningen mot Thailand søndag.

VIDEO: Landslaget er kommet til Ottawa der de forbereder seg til VM-kamp.

– Jeg er overrasket over hvor bra det faktisk har gått, sier Solveig Gulbrandsen, som lenge var usikker til VM.

Det norske fotballandslaget er på plass i VM-byen Ottawa i Canada for å lade opp til VM som starter på lørdag.

Et skadeskutt Norge har imidlertid hatt en trøblete oppkjøring til VM.

Profilen og Tyskland-proffen Caroline Graham Hansen måtte blant annet være hjemme på grunn av en kneskade som forverret seg like før mesterskapet.

Heller ikke veteran Ingvild Stensland ble tatt med i VM-troppen til Canada. Spilleren har vært gjennom en kneoperasjon, og ble ikke friskmeldt i tide.

– Veldig deilig

Også flere andre av de norske profilene har slitt med skader. Nå ser imidlertid situasjonen lysere ut:

Isabell Herlovsen skadet seg i generalprøven mot Finland og haltet ut etter første omgang. Hun skal imidlertid være spilleklar igjen, får NRK opplyst.

Veteran Solveig Gulbrandsen var lenge usikker til VM etter en kneoperasjon, men landslagssjef Even Pellerud valgte til slutt å ta henne med i troppen. Nå er hun klar for kamp.

– Jeg synes at det har gått gradvis veldig mye bedre. Jeg er overrasket over hvor bra det faktisk har gått med tanke på hvordan det så ut en periode, sier hun til NRK.

– Det er veldig deilig å slippe opp litt på trening og prøve å spisse formen litt. Nå er det ikke så mye annet man kan gjøre, forteller landslagsspilleren.

– Kjentes greit ut

Også kaptein Trine Rønning har vært skadet. Hun måtte holde seg hjemme på grunn av en skade i låret da det norske laget dro til Belgia for å spille treningskamp.

– Det kjentes greit ut i dag, opplyser Rønning til NRK mandag.

Etter det NRK får opplyst er de fleste spillerne nå uten skader og i fin form. Elise Thorsnes' strekkskade skal være det eneste usikkerhetsmomentet i troppen før Norges VM-kamp mot Thailand søndag.

De norske landslagsspillerne har vært samlet siden 18. mai, men det var først da de kom til Canada at den ekte VM-følelsen seg inn over fotballjentene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.