Hopp til innhold

Norge endelig uten skader

OTTAWA/OSLO (NRK): Gode nyheter like før VM begynner. Samtlige profiler i VM-troppen er for en gangs skyld uten skader.

Nesten alle spillerne som har vært skadet er friskmeldte på det norske VM-laget i fotball. Jentene har hatt sin første trening i Canada
og ser lyst på stuajsonen før VM-åpningen mot Thailand søndag.

VIDEO: Landslaget er kommet til Ottawa der de forbereder seg til VM-kamp.

– Jeg er overrasket over hvor bra det faktisk har gått, sier Solveig Gulbrandsen, som lenge var usikker til VM.

Det norske fotballandslaget er på plass i VM-byen Ottawa i Canada for å lade opp til VM som starter på lørdag.

Et skadeskutt Norge har imidlertid hatt en trøblete oppkjøring til VM.

Profilen og Tyskland-proffen Caroline Graham Hansen måtte blant annet være hjemme på grunn av en kneskade som forverret seg like før mesterskapet.

Heller ikke veteran Ingvild Stensland ble tatt med i VM-troppen til Canada. Spilleren har vært gjennom en kneoperasjon, og ble ikke friskmeldt i tide.

– Veldig deilig

Også flere andre av de norske profilene har slitt med skader. Nå ser imidlertid situasjonen lysere ut:

Isabell Herlovsen skadet seg i generalprøven mot Finland og haltet ut etter første omgang. Hun skal imidlertid være spilleklar igjen, får NRK opplyst.

Veteran Solveig Gulbrandsen var lenge usikker til VM etter en kneoperasjon, men landslagssjef Even Pellerud valgte til slutt å ta henne med i troppen. Nå er hun klar for kamp.

– Jeg synes at det har gått gradvis veldig mye bedre. Jeg er overrasket over hvor bra det faktisk har gått med tanke på hvordan det så ut en periode, sier hun til NRK.

– Det er veldig deilig å slippe opp litt på trening og prøve å spisse formen litt. Nå er det ikke så mye annet man kan gjøre, forteller landslagsspilleren.

– Kjentes greit ut

Også kaptein Trine Rønning har vært skadet. Hun måtte holde seg hjemme på grunn av en skade i låret da det norske laget dro til Belgia for å spille treningskamp.

– Det kjentes greit ut i dag, opplyser Rønning til NRK mandag.

Etter det NRK får opplyst er de fleste spillerne nå uten skader og i fin form. Elise Thorsnes' strekkskade skal være det eneste usikkerhetsmomentet i troppen før Norges VM-kamp mot Thailand søndag.

De norske landslagsspillerne har vært samlet siden 18. mai, men det var først da de kom til Canada at den ekte VM-følelsen seg inn over fotballjentene.

Fotball

  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden