NRK Meny
Normal

Drillo: - Vi får ta med oss den første halvtimen

Norge avsluttet sin EM-kvalifisering med 3-1 over Kypros tirsdag. Dermed endte landslaget på tredje plass i sin kvalifiseringsgruppe og må se fotball-EM fra sidelinjen i 2012.

John Arne Riise (f.v.), Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp

John Arne Riise (f.v.), Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp avsluttet med seier over Kypros.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Danmark endte som gruppevinner av Norges kvalik-gruppe etter sterke 2-1 over Portugal.

John Carew header inn 2-0

John Carew header inn 2-0.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Les også:

– Litt skuffende

Norge endte på like mange poeng som Portugal, og helt likt i innbyrdes oppgjør, men målforskjellen holdt ikke til videre EM-spill.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var fint å se at det funket med høyt press, og vi vant ballen gunstig. Så fikk vi en litt uheldig goal mot oss som så vidt jeg skjønner var relativt klar offside. Om vi hadde ledet med tre mål ved pause så ville tanken kanskje streifet meg om at vi kunne klare det, men ikke på 2-1, sa landslagssjef Egil "Drillo" Olsen etter kampen.

– Vi kunne kanskje ha håpet på å vinne med ett eller to mål til, sa han til TV 2.

– 2. omgang er vi misfornøyd med. Det er litt skuffende. Vi får ta med oss den første halvtimen, den er vi fornøyd med. Det fungerte bra veldig lenge, men så falt vi av en eller annen grunn sammen, sa Drillo.

NRKs Arne Scheie chattet sammen med NRK.nos lesere under kampen. Han mener det var en fortjent seier.

- Men Kypros hadde altfor mye av spillet, innvender han kritisk.

Video Carew og Demidov etter landskampen

VIDEO: Se intervju med Carew og Demidov etter landskampen.

Åpnet tamt

Drillo valgte å starte med Erik Huseklepp og John Carew på topp i den siste kampen i EM-kvalifiseringen. Brede Hangeland og Daniel Braaten sonte med karantene, og Kjetil Wæhler var Norges kaptein mot Kypros i Hangelands fravær.

De første 15 minuttene ble en tam affære på Ullevaal.

Norge hadde ballen mest, men maktet likevel ikke å skape mye offensivt, og det kyproitiske forsvaret så ut til å ha kontroll i åpningen av kampen.

Etter rundt 20 minutter økte imidlertid Norge presset, og landslaget kom etter hvert til flere målsjanser i kampen.

Etter 26 minutters spill kom Norges første mål. Espen Ruuds corner fant Morten Gamst Pedersen, som headet ballen sikkert i nettet.

Morten Gamst Pedersen (t.v.) gratulerer målscorer John Carew

Morten Gamst Pedersen (t.v.) gratulerer målscorer John Carew.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Carew doblet ledelsen

Norge fortsatte presset mot svake Kypros, som ikke har vunnet noe som helst i EM-kvalifiseringen. Etter 34 minutter kunne landslagsveteran John Carew doble Norges ledelse mot tabelljumboen.

Scoringen kom etter en gedigen keepertappe av Kypros keeper, Tasos Kissas, som greide å glippe et innkast fra John Arne Riise.

Bak Kissas stod Carew strategisk plassert og klar til å stusse ballen i mål.

– Jeg synes at vi spilte bra og jeg hadde det veldig moro der ut. Vi senket tempoet litt lavt til tider og på 2-0 fikk vi svi for det, men jeg følte at vi hadde kontroll mesteparten av kampen og spilte veldig god offensiv fotball, sa John Carew til TV 2.

Uventet scoring

Scoringene skapte ny entusiasme på det norske landslaget.

Danmark ledet 1-0 over Portugal, og de mest optimsitiske begynte å håpe på et fotballmirakel på Ullevaal. Kypros så på sin side ut til å rakne fullstendig i sømmene.

Reduseringen til Kypros kom derfor helt uventet.

Kun tre minutter før pause kom Kypros på et av sine sjeldne angrep. Wæhler stoppet imidlertid opp og vinket på offside.

Det burde antagelig vært blåst for offside, men den håpløse situasjonen førte til at Ioannis Okkas kunne fullføre angrepet alene med Jarstein.

Ioannis Okkas reduserer til 1-2

Ioannis Okkas reduserer for Kypros.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Tvilsom scoring

Den norske keeperen berget det første skuddforsøket, men måtte gi retur. Den plasserte Okkas i mål.

TV-bildene viser imidlertid at Jarstein hadde hendene på ballen før den kypriotiske spilleren skjøt, og dermed skulle hatt frispark.

Norge så ut til å miste litt av motet etter den unødvendige reduseringen til Kypros, og sank litt sammen. 2. omgang var ikke av samme kvalitet som 1. omgang

Høglis første landslagsscoring

Etter 65 minutter kom imidlertid kampens vakreste mål da Tom Høgli fikk fulltreff med venstrebeinet. Høgli klinket til fra rundt 16 meter, ballen gikk via en kypriot og i mål. Høglis første landslagsmål, og et lekkert sådan.

Norge kunne fort økt ledelsen både en og to ganger, men keeper Kissas var god i det kypriotiske målet.

Men også Kypros kom til flere sjanser i 2. omgang, og kun en kombinasjon av flaks og dyktig keeperspill av Jarstein forhindret en ytterligere redusering.

Nå kan Drillo og hans menn rette blikket framover mot VM i Brasil i 2014. Norge beholder iallfall sitt stramme grep på Kypros, som er en av motstanderne også i den neste kvalifiseringen.

Les også:

Fotballnyheter