Nordmenn i tøft derby: – En spesiell kamp

Jonathan Parr og Alexander Tettey har havnet i det som trolig blir den mest følelsesladde play off-kampen i England i år.

Jonathan Parr

Da Jonathan Parr signerte for Ipswich før årets sesong var målet å kjempe om opprykk til Premier League. Nå er han og Ipswich med i play offen. (Bildet er fra en landslagssamling.)

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det kommer til å bli trøkk, sier Parr til NRK.

Han har nettopp vært med å sikre play off-plass til Premier League med Ipswich. På veien mot kanskje verdens gjeveste liga må han slå Norwich med Alexander Tettey.

Men dette blir ikke to vanlige play off-kamper.

Kampene mellom de to lagene fra Øst-England er nemlig et av engelsk fotballs mest tradisjonsrike derbyer. Det går under navnet «East Anglian derby».

Alexander Tettey

Alexander Tettey og Norwich hadde sikret seg play off-plass allerede før den siste runden lørdag. Norwich har vunnet begge årets ligakamper mot play off-motstander Ipswich.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Det er klart det er spesielt å spille mot Norwich. Du merker merker det veldig godt på supporterne og de som har vært rundt klubben lenge, sier Parr.

Tapt to mot Norwich

Da Parr kom til Ipswich i fjor sommer hadde han et klart mål om å at laget skulle kjempe om opprykk i år. Nå er de nærmere enn på veldig lenge, men det er fortsatt tre play off-kamper som skiller Parr og Premier League.

I første omgang kan Alexander Tettey være med å ødelegge Premier League-drømmen.

– Det blir spennende å møte Tettey. Han er veldig hyggelig og fin fyr, men når vi spiller kamp, spiller vi kamp, sier Parr, vel vitende om at Tettey og Norwich har vunnet begge ligaoppgjørene mot Ipswich denne sesongen.

Blandete følelser

Norwich hadde sikret seg play off-plass allerede før siste runde lørdag, mens Ipswich kapret den siste plassen da Derby rotet det til og tapte mot Reading.

Parr spilte 54 minutter for Ipswich som tapte mot Blackburn (3-2).

– Det ble litt mer spennende enn vi hadde håpet på. Vi skulle gjerne avgjort selv, derfor har jeg litt blandete følelser nå, selv om jeg selvfølgelig er fornøyd med play off-plass.

Den første kampen mellom Ipswich Town og Norwich City spilles 8. mai, returkampen spilles 15. mai.

Middlesbrough og Brentford møtes i den andre play off-semifinalen. Vinnerne møtes i en play off-finale.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter