Nordlie nekter for løgn

Tom Nordlie anklages for løgn om lønna i Kongsvinger, men avviser kritikken.

Video nsps_upload_2009_9_2_20_56_22_576.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det var under NRKs TV-overføring av Kongsvinger - Alta tirsdag kveld at redaktør Rolf Nordberg beskyldte tidligere Kongsvinger-trener Nordlie for løgn.

Bakgrunnen var at Tom Nordlie gikk ut i VG og sa at han ga fra seg 400.000 kroner i lønn og bonuser da han forlot KIL.

- Det stemmer ikke med de opplysninger avisa sitter med, sa Nordberg til NRK.

Svekker hans troverdighet

Nordberg er krass i kritikken av den tidligere KIL-treneren.

- Det topper seg litt når det han gikk ut med i VG ikke er sant. Det er en ganske alvorlig svekkelse av hans troverdighet.

Spillerne og de øvrige ansatte i klubben har skrevet under på lønnskutt.

- Det er en person som ikke vil gå inn på lønnskutt og ikke har skrevet under på noe, verken når det gjelder lønn eller bonus, og det er Tom Nordlie, tordnet han.

Nett-TV: Se hele intervjuet HER

Avviser løgn

Nordlie avviser at han har løyet om lønna si.

- Jeg har til og med brukt 40 000 kroner av egne penger for å kjøpe ergometersykler og medisinsk utstyr. Det er interessant at folk vet så mye, folk som jeg ikke har sett på Gjemselund på nøyaktig ett år, sier han.

NRK vet at redaktøren i Glåmdalen har delvis rett i kritikken, ettersom bonusen fra i fjor hovedsakelig er nedbetalt og Nordlie ikke gikk ned i fastlønn. Nordlie bryr seg imidlertid ikke om kritikken.

- Det bryr meg der ryggen skifter navn, sier han på karakteristisk Nordlie-vis.



Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK