– Nå får fotballspillere begynne å oppføre seg som idrettsutøvere snart

NRKs fotballekspert Tom Nordlie går rett i strupen på det han mener er en ukultur blant fotballspillere i Norge: At det er godtatt å ta seg en bytur få dager før kamp.

Tom Nordlie og Nicki Bille Nielsen

RETTER KRITIKK: NRK-ekspert og tidligere eliteserietrener Tom Nordlie forstår ikke hvordan norske fotballspillere kan dra på byen få dager før kamp. Fredag kveld skal Nicki Bille Nielsen ha vært i bråk med dansk politi etter en tur på byen i København.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– At man i det hele tatt er i nærheten av å dra på fylla tre-fire dager før kamp... Det virker som om det verste er at man blir tatt, ikke handlingen man har gjort. Nå får fotballspillere begynne å oppføre seg som toppidrettsutøvere snart, uttalte Tom Nordlie under mandagens 4-4-2-sending på NRK P1.

Den krasse uttalelsen kommer i kjølvannet av mandagens fyllebråk-sak rundt Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen, en sak som preget norske medier gjennom hele 2. påskedag.

Reagerer på drikkekulturen

Nicki Bille Nielsen

BLE VRAKET: Nicki Bille Nielsen fikk ikke spille mandagens eliteseriekamp mot Bodø/Glimt. Det er ikke kjent om RBK kommer til å foreta ytterligere sanksjoner mot den danske spissen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Dansken skal ifølge danske Ekstra Bladet ha havnet i klammeri med politiet i København under en bytur i den danske hovedstaden torsdag kveld.

Les mer: Nielsen siktet for politivold

RBK-spissen skal ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København sentrum. Da en politipatrulje ble tilkalt og forsøkte å arrestere den danske angriperen, skal han ifølge den danske avisen ha slått seg vrang.

Politi-episode skal ha skjedd torsdag, fire dager før mandagens RBK-kamp mot Bodø/Glimt.

Les også: RBK snublet mot Glimt

Bille Nielsen har bedyret sin uskyld overfor RBK-ledelsen, som valgte å vrake spilleren fra mandagens kamp mot Bodø/Glimt. Det er ennå ikke kjent hva trønderklubben tenker å gjøre med den danske spissen.

– Vi ønsker ikke å dømme noen her og nå. Vi må finne ut mer av hva som faktisk har skjedd. Vi har lest skriveriene i media, og vi har snakket med Nicki. Vi skal kontakte politiet i Danmark for å finne ut mer, fortalte Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, til NRK før kampen mot Bodø/Glimt.

Nordlie er imidlertid ikke så opptatt av hva eller hvorfor Bille Nielsen nå har havnet i trøbbel på ny.

Den tidligere eliteserietreneren mener sanksjonene og reaksjonene fotballspillere må tåle etter fuktige byturer er altfor små. I Bille Nielsens tilfelle er det imidlertid ikke kjent om fotballspilleren var beruset eller ikke.

– Skiskyttergutta fikk 100.000 kroner i bot for å ha vært på fylla. De fikk ikke den boten fordi det de hadde gjort galt, de fikk den på grunn av fyll. Det er ikke akseptert i idretten, eksemplifiserer Nordlie, og fortsetter:

– Det er akkurat som om det er helt andre regler som gjelder for ishockeyspillere og fotballspillere.

Ikke første gang

Dansken har vært i utenomsportslig trøbbel tidligere. I september i fjor fikk han 10.000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

– Han fikk en kraftig advarsel forrige gang. Vi har ikke dømt ham for noe denne gangen. Vi skal ikke ta noe på forskudd. Vi skal finne ut hva som har skjedd, sier Hoftun.

Ifølge TV2, som har sett overvåkningsbilder av Nielsen-pågripelsen i København, skal ikke den danske angriperen ha oppført seg truende overfor politiet, men reagert på å ha blitt sprayet i ansiktet med pepperspray.

Ifølge TV-kanalen har videoen blitt sendt til RBK-leder Erik Hoftun.

NRK banket på hjemme hos Nicki Bille Nielsen mandag ettermiddag, men den danske spissen ønsket ikke å kommentere helgens hendelser i København.

Fotballnyheter