NRK Meny
Normal

NISO vil tydeliggjøre regelverket

Idrettsutøvernes fagforbund (NISO) ser svært alvorlig på Toppserie-spilleren som mener å ha blitt frosset ut av klubben sin for å ha avvist trenerens forelskelse. Utøverforbundet vil ha et klarere regelverk for hvordan spillere og trenere kan relatere til hverandre – og de møter åpne dører hos NFF.

Kvinnefotball

GJENGJELDTE IKKE TRENERENS FØLELSER: En profiler Toppserie-spiller mener hun ikke får fornyet kontrakten sin fordi hun ikke gjengjeldte følelsene fra sin egen trener.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi ser på dette som en veldig alvorlig sak. Vi tar det på største alvor, og vil gi all mulig støtte til spilleren i en vanskelig tid, sier Eirik Monsen, advokat i NISO, til NRK.no.

Tirsdag fikk NISO-representanten høre den oppsiktsvekkende historien til Toppserie-spilleren.

Spilleren, som også har fortalt sin historie i et lengre intervju med NRK, mener hennes egen trener satte henne ut av laget fordi hun ikke gjengjeldte følelsene hans. Den kvinnelige spilleren avviste trenerens forespørsel om å innlede et forhold, og påstår at nettopp dét skal ha vært bakgrunnen for at hun nylig ikke fikk forlenget sin kontrakt med klubben.

Les mer: – Treneren ga meg gavekort med tilbud om erotisk massasje

– All form for trakassering er uakseptabelt

Heidi Støre

Heidi Støre i fotballforbundet er åpen for en utbedring av det gjeldende regelverket.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Styret i den gjeldende klubben er også informert om situasjonen, og sier til NRK at de ser alvorlig på situasjonen. Det samme gjør NISO og NFF.

Nå ønsker spillerforeningen å se nærmere på hvordan man kan tydeliggjøre hvor grensen går for relasjonen mellom en spiller og en trener. Norges Fotballforbund ønsker også å luke ut eventuelle uklarheter i det gjeldende regelverket.

– Det er helt klart noe man må ta opp til vurdering. Vi vil gjerne sette oss ned med aktuelle parter, spesielt Norges Fotballforbund, og se på hvordan vi kan forhindre at slike situasjoner oppstår i fremtiden. Om det krever en form for regeltilførsel eller klarere retningslinjer må bli sett på. Klare grenser er nødvendig, sier Monsen.

– Vi er imøtekomne og stiller oss positive til all dialog rundt dette temaet. Det skal ikke være noe tvil hvor grensene går. All form for trakassering er uakseptabelt, spesielt der det er skjevhet i maktforholdet, sier kvinnenes toppfotballsjef i NFF, Heidi Støre, til NRK.no.

Oppfordrer utøvere om å ta kontakt

Spilleren valgte å stå frem med sin historie da hun ikke følte seg hørt av sin egen klubb. Spilleren gikk nemlig til klubbens sportslige ledelse og fortalte om trenerens pågående oppførsel overfor henne. Der møtte hun døve ører, hevder hun selv.

NISO oppfordrer derfor utøvere som opplever å være i en lignende situasjon, å ta kontakt med dem.

– Spillerne har to valg, ta kontakt med NISO eller med ledelsen i klubben. Dersom de opplever at de ikke blir hørt, kan de komme til oss. Det kan være belastende og vanskelig for en spiller å ta opp dette temaet med klubben. Vi er ikke direkte involvert, derfor kan det være lettere å snakke med oss, sier Monsen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.