NRK Meny
Normal

Nielsens hattrick ga VIF tre poeng

Håvard Nielsens hattrick sikret Vålerenga alle poengene mot Odd med 3-2 i Skien i kveld.

Vålerenga scorer

Håvard Nielsen ble dagens mann i Skien. Her setter han inn 2-1 til gjestene

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

- Det er dette som er noe av sjarmen med fotball: At det klart beste laget ikke vinner kampen, trøstet Odd-trener Dag Eiliv Fagermo seg med etter tapet.

Da hadde han sett sitt lag omtrent spille Vålerenga av banen, ialfall etter pause. Men uten et eneste poeng som resultat. Poengene gikk til Vålerenga, og Håvard Nielsen doblet antall scoringer denne sesongen.

- Det smakte godt. Jeg har spilt mest på siden i år, nå fikk jeg sjansen i midten, og det gikk jo bra, sa Nielsen til NRK.

- De er effektive, vi er ineffektive. Spillet i kveld er noe av det beste vi har vist i år, og det er jeg godt fornøyd med. Men selvsagt er jeg ikke fornøyd med resultatet, sa Fagermo til MAX etter kampen.

VIF-manager Martin Andresen smilte bredere. Han kunne notere Vålerengas andre seier på fire dager.

- Vi er bedre defensivt nå enn vi var. Men vi slapp til altfor mange innlegg fra sidene i andre omgang. Heldigvis gikk det bra i dag, men det må vi gjøre noe med, sa Andresen.

Odd åpnet best

Vålerenga var farlige på kontringene sine, og aller farligst var Nielsen. Med tre raske, gode og velplasserte avslutninger sørget han for at Vålerenga vant for andre gang på rad og klatret opp på sjetteplass på tabellen etter hengekampen i Skien.

Håvard Nielsen

Håvard Nielsen doblet sin målfangst i år fra tre til seks i løept av en halv time

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Men det var hjemmelaget som åpnet best. Etter to store sjanser til å ta føringen, scoret Odd på den tredje. Niklas Gunnarsson gjorde et praktfullt forarbeid før han leverte til Simen Brenne, som knallet ballen inn fra omtrent 16-metersstreken.

Det var det som skulle til før Vålerenga og Håvard Nielsen våknet. Han omsatte et innlegg fra Kristofer Hæstad med et praktskudd i vinkelen.

Noen minutter seinere kom 2-1 via "rute 1". Keeper Lars Hirschfeldt spilte langt ut, Nielsen løp fra alt og alle og satte ballen inn via motsatt stolpe.

Og som om ikke det var nok: Kvarteret etter pause utnyttet Mohammed Fellah en pasningsfeil hos Odd og spilte fri Nielsen som plasserte ballen nok en gang helt nede ved stolpen.

Odd-press på slutten

Tørgeir Børven reduserte på straffe etter at Aden Güven ble felt. Men det ga ikke annet resultat enn et enormt stormløp som ikke førte til annet enn nesten-mål. Nærmest kom Frode Johnsen med en heading i tverrliggeren på overtid.

Odd kom dermed ned på bakken igjen etter seieren over Haugesund søndag, og er fortsatt bare to poeng over kvalik-plassen.

Artikkelen oppdateres.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.