Nielsens hattrick ga VIF tre poeng

Håvard Nielsens hattrick sikret Vålerenga alle poengene mot Odd med 3-2 i Skien i kveld.

Vålerenga scorer

Håvard Nielsen ble dagens mann i Skien. Her setter han inn 2-1 til gjestene

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

- Det er dette som er noe av sjarmen med fotball: At det klart beste laget ikke vinner kampen, trøstet Odd-trener Dag Eiliv Fagermo seg med etter tapet.

Da hadde han sett sitt lag omtrent spille Vålerenga av banen, ialfall etter pause. Men uten et eneste poeng som resultat. Poengene gikk til Vålerenga, og Håvard Nielsen doblet antall scoringer denne sesongen.

- Det smakte godt. Jeg har spilt mest på siden i år, nå fikk jeg sjansen i midten, og det gikk jo bra, sa Nielsen til NRK.

- De er effektive, vi er ineffektive. Spillet i kveld er noe av det beste vi har vist i år, og det er jeg godt fornøyd med. Men selvsagt er jeg ikke fornøyd med resultatet, sa Fagermo til MAX etter kampen.

VIF-manager Martin Andresen smilte bredere. Han kunne notere Vålerengas andre seier på fire dager.

- Vi er bedre defensivt nå enn vi var. Men vi slapp til altfor mange innlegg fra sidene i andre omgang. Heldigvis gikk det bra i dag, men det må vi gjøre noe med, sa Andresen.

Odd åpnet best

Vålerenga var farlige på kontringene sine, og aller farligst var Nielsen. Med tre raske, gode og velplasserte avslutninger sørget han for at Vålerenga vant for andre gang på rad og klatret opp på sjetteplass på tabellen etter hengekampen i Skien.

Håvard Nielsen

Håvard Nielsen doblet sin målfangst i år fra tre til seks i løept av en halv time

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Men det var hjemmelaget som åpnet best. Etter to store sjanser til å ta føringen, scoret Odd på den tredje. Niklas Gunnarsson gjorde et praktfullt forarbeid før han leverte til Simen Brenne, som knallet ballen inn fra omtrent 16-metersstreken.

Det var det som skulle til før Vålerenga og Håvard Nielsen våknet. Han omsatte et innlegg fra Kristofer Hæstad med et praktskudd i vinkelen.

Noen minutter seinere kom 2-1 via "rute 1". Keeper Lars Hirschfeldt spilte langt ut, Nielsen løp fra alt og alle og satte ballen inn via motsatt stolpe.

Og som om ikke det var nok: Kvarteret etter pause utnyttet Mohammed Fellah en pasningsfeil hos Odd og spilte fri Nielsen som plasserte ballen nok en gang helt nede ved stolpen.

Odd-press på slutten

Tørgeir Børven reduserte på straffe etter at Aden Güven ble felt. Men det ga ikke annet resultat enn et enormt stormløp som ikke førte til annet enn nesten-mål. Nærmest kom Frode Johnsen med en heading i tverrliggeren på overtid.

Odd kom dermed ned på bakken igjen etter seieren over Haugesund søndag, og er fortsatt bare to poeng over kvalik-plassen.

Artikkelen oppdateres.

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP