Hopp til innhold

Vålerenga-talent solgt til Salzburg for kjempesum

Stortalentene Valon Berisha (19) og Håvard Nielsen (19) er klare for den østerrikske seriemesteren Salzburg.

Nielsen og Berisha

Håvard Nielsen og Valon Berisha ble torsdag klare for den østerrikske seriemesteren Red Bull Salzburg.

Foto: RED BULL SALZBURG

Valon Berisha

Valon Berisha.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
Håvard Nielsen

Håvard Nielsen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Begge skrev torsdag under for klubben.

Både Viking og Vålerenga kan trolig innkassere godt med penger for talentene.

NRK erfarer at salgssummen for Nielsen alene kan komme opp i overkant av 20 millioner kroner.

Har forhandlet i flere dager

Håvard Nielsen debuterte i eliteserien allerede i 2009, og står oppført med 46 ligakamper for Vålerenga.

Han har tidligere vært på treningsopphold i Inter og Tottenham.

Valon Berisha debuterte også i eliteserien i 2009, og har tross sin unge alder rukket 89 førstelagskamper for Viking.

Agenten: – Kom brått og overraskende på Nilsen

– Det er vanskelig for begge å forlate klubbene sine her hjemme, men det er et steg i riktig retning for begge, sier Solbakken til Aftenposten.

– De har fulgt ham en stund, men det kom brått og overraskende på Nielsen.

Han var nede og så på fasilitetene, og da ble avgjørelsen mye enklere, fortsetter agenten.

Vålerenga aksepterte budet på Nielsen allerede tirsdag, men overgangen var ikke formelt i orden før klokka 15.00 torsdag.

Andresen: – Ville gjerne beholdt ham

– Håvard er et stort talent og er blitt en sentral spiller for oss. Så ut fra en sportslig vurdering ville vi selvfølgelig gjerne beholdt han her. Men slik er det å drive fotballklubb i Norge. Når vi får fram unge spillere som er så gode som Håvard, blir de ofte plukket opp av større klubber, sier VIF-manager Martin Andresen.

Sportslig leder Håvard Lunde tilføyer at det har vært mye interesse rundt spisstalentet den siste tiden, og at tilbudet fra Salzburg var for godt til å avvise.

Berisha: – Perfekt klubb

Tidligere i uken ble det også kjent at Viking godtok det de omtalte som et godt bud fra Salzburg på Berisha. Midtbanespilleren mener han tar det rette steget på karrierestigen.

– Jeg er god nok for nivået her nede, men vil samtidig utvikle meg videre med bedre individuelle spillere rundt meg. Dessuten er Salzburg midt i Europa, og det er lett å bli sett. Jeg ser for meg at Salzburg er en perfekt klubb på veien videre, sier Berisha til Stavanger Aftenblad.

– Vi vel rette en stor takk til Valon. Døren til Viking står alltid åpen for ham, sier Vikings styreleder Geir P. Solstad til klubbens nettsider.

Han legger til at Viking er veldig fornøyd med at handelen er gjennomført, og ønsker Berisha lykke til i ny klubb. Siddisene mottar trolig rundt tolv millioner kroner for landslagsspilleren

Jonevret: – Lykke til

Vikings hovedtrener Kjell Jonevret rakk bare en måned sammen med Berisha. Han sender denne meldingen til Salzburg og Østerrike:

– Viel Glück (lykke til), Valon. Nå venter vi bare på at du skal komme tilbake til Stavanger og arrangere en proffmiddag slik vi har i Sverige, der du inviterer alle lagkameratene dine her i Viking og takker dem for tiden sammen og hva de har betydd for deg, sier Jonevret.

Forhandlingene om overgangene har pågått mellom klubb, spillere og deres felles agent Jim Solbakken de siste dagene, og torsdag ble det altså klart at de forlater eliteserien.

Vant dobbelen i fjor

Den østerrikske Bundesliga startet denne helgen, og nordmennenes nye klubb åpnet med 2-0-seier borte mot Sturm Graz.

«Oksene» tok forrige sesong sin første dobbelttriumf. De vant serien for syvende gang , seks poeng foran Rapid Wien. Cupen vant de for første gang.

I europaligaen hevdet Salzburg seg godt i gruppespillet. De vant sin gruppe, som inneholdt sterke lag som Slovan Bratislava, PSG og finalist Athletic Bilbao.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • TV 2: Trondsen fikk sluttpakke av Trabzonspor

  Fotballspiller Anders Trondsen (27) har terminert kontrakten i tyrkiske Trabzonspor etter to år. Nå er han på klubbjakt, melder TV 2.

  Trondsen opplyser til kanalen at han har fått en sluttpakke som kompensasjon for de to siste årene av kontrakten med klubben.

  – Det måtte være en fin avtale for min del for at det skulle være aktuelt å terminere. Sånn som det ble, ble det en fin avtale for meg. Klubben virket også fornøyd. Da var det bare å terminere og komme seg hjem. Summer og sånt vil jeg ikke gå inn på, men jeg er happy, sier Trondsen.

  Trondsen er for øyeblikket i Oslo og trener. Som klubbløs kan han signere for hvem han vil.

  Anders Trondsen, Trabzonspor
  Foto: AP
 • Ny korsbåndskade for dansk spiller

  Danmarks Nadia Nadim (34), som spilte EM i sommer etter et lengre skadeavbrekk, har røket korsbåndet på ny. Det skjedde i helgens kamp for Racing Louisville i den amerikanske toppligaen.

  – Det er klart jeg er knust. Men jeg har møtt hindringer og tøffe stunder siden jeg var barn, så du kan si jeg er en ekspert på å overvinne dem. Jeg ble født som en fighter, og ingenting kan bryte meg ned, skriver Nadim på Twitter.

  Nadim har over 100 landslagskamper for Danmark, og har møtt mye kritikk etter at hun ble ambassadør for fotball-VM i Qatar.

  Nadim
  Foto: ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Kortglad dommer til Ullevaal

  Spanske Antonio Mateu Lahoz (45) dømmer Norges skjebnekamp mot Serbia i fotballens nasjonsliga tirsdag. Det kan ligge an til en del gule kort.

  På sine ti siste dommeroppdrag har Lahoz delt ut 49 gule kort og utvist tre spillere.

  Han er også kjent for å ha vist det gule kortet til fire forskjellige spillere i løpet av bare ett sekund. Det skjedde i La Liga-oppgjøret mellom Getafe og Mallorca i april i år.

  Lahoz var hoveddommer i mesterligafinalen i fjor da Chelsea slo Manchester City 1-0.

  Norge trenger ett poeng for å vinne gruppen. VM-klare Serbia må ha seier for å sikre førsteplassen og opprykk til nivå én i nasjonsligaen.

  Dommer Antonio Mateu Lahoz i samtale med Dinamo Zagrebs Arijan Ademi
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

Italy England Nations League Soccer