Normal

Nielsen ferdig: – Tøft å overta etter Deila

David Nielsen (38) fratrer som Strømsgodset-trener med umiddelbar virkning.

Nielsen

GIR SEG: David Nielsen og Strømsgodset er blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bjørn Petter Ingebretsen

TAR OVER: Bjørn Petter Ingebretsen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi har variert for mye i prestasjonene. De tingene jeg ønsker at vi som lag skal identifisere oss med, har jeg ikke klart å få ut så langt i sesongen, sier Nielsen i en pressemelding tirsdag kveld.

– Det har vært en prosess over flere uker. De har kommet til meg, og jeg har kommet til dem, og så har vi holdt noen møter. Og jeg er ikke i tvil om at det er riktig å stoppe her, utdyper Nielsen overfor Ekstra Bladet.

– Tøft å overta etter Deila

Strømsgodset har slitt denne sesongen og ligger i øyeblikket på 9.-plass med 12 poeng. Sportssjef Jostein Flo sier følgende om situasjonen:

– Vi er blitt enige om en løsning som er til det beste for Strømsgodset. Hele klubben ønsker å takke David for den jobben han har gjort her, og ønsker ham lykke til videre, sier Flo.

Deila

KONTRAST: Godset-forgjenger Ronny Deila nyter suksess i Celtic. Her med ligatittelen i hendene.

Foto: Graham Stuart / Reuters

– Det var tøft av David å overta trenerjobben etter Ronny Deila, der klubben i en lengre periode hadde prestert veldig bra. Dessverre ble det ikke som vi ønsket, sier Flo.

Assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen, som har hatt ulike roller i klubben siden 2006, overtar trenerjobben ut sesongen.

NRK har vært i kontakt med Godset-kaptein Jørgen Horn, men han ønsker ikke å kommentere saken før i morgen (onsdag).

– Spillerne får mer informasjon i kveld, sier Horn.

Tung periode

Nielsen overtok da gulltrener Deila gikk til Celtic 7. juni i fjor sommer. Da lå klubben på 2.-plass, fem poeng bak gullvinner Molde. Sesongen endte med 4.-plass og 21 poeng opp til serievinneren.

Denne sesongen har også startet tungt. Etter ti kamper ligger SIF på 12.-plass, og bare tre kamper er vunnet.

Drammenserne har i tillegg sluppet inn hele 21 mål. I pinsen tapte Godset 4-0 mot Haugesund.

Nielsen blir stående med 12 seire, 5 uavgjorte og 12 tap som Godset-trener.

– Jeg vil gjerne takke hele Drammen, alle supporterne, og ikke minst alle ansatte i Strømsgodset for en fantastisk tid. Og jeg ønsker klubben hell og lykke i fremtiden. Jeg vil følge kampene fra tribunen med glede, sier Nielsen.

Nielsen, Flo og Ingebretsen møter pressen på Marienlyst stadion klokken 20.30 tirsdag kveld. Du kan se pressekonferansen direkte i videovinduet øverst.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter