Fotballforbundet mener TV 2 bryter medieavtalen

TV 2 har flyttet Norges siste VM-kvalifiseringskamp fra hovedkanalen på grunn av sviktende seertall. – Vi forventer at de endrer det, sier fotballforbundet.

Fotballforbundet

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff (t.h.), har NFF henvendt seg til TV 2 med krav om at Norges siste VM-kvalifiseringskamp flyttes til TV 2s hovedkanal. Her er Graff sammen med Per-Mathias Høgmo (midten) og toppfotballsjef Nils Johan Semb under ansettelsen av Høgmo.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Dersom TV 2 får det som de vil, skal Norges siste VM-kvalifiseringskamp (Norge - Island neste tirsdag) sendes på søsterkanalen TV 2 Zebra.

Søsterkanalen har generelt betydelig lavere seertall enn hovedkanalen.

Årsaken til flyttingen er de angivelig svake seertallene kanalen har hatt på Norges VM-kvalifiseringskamper så langt.

– Sjokkerende tall

– Interessen er dessverre så laber at det virkelig er tungt. Tallene er sjokkerende. De (landslaget) forsvarer ikke plassen sin på det sendetidspunktet der kampen blant annet vil skyve ut TV 2s hovednyhetssending, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til NRK.no.

Norge - Sveits, som ble spilt tirsdag 10. september, trakk 507.000 seere i snitt. Uka før, da Norge slo Kypros 2-0 på Ullevaal, var det 464.000 TV-seere.

Kanalen har gjennom medieavtalen kjøpt rettighetene til å sende Norges hjemmekamper i VM-kvalifiseringen.

Fotballforbundet mener kanalen bryter avtalen dersom de ikke sender den på hovedkanalen.

– I henhold til medieavtalen skal Norges hjemmekamper i VM-kvalifiseringen gå på TV 2s hovedkanal. Vi forventer at TV 2 følger avtalen, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff.

Ville endre kamptidspunktet

TV 2 ønsker å sende tirsdagens kamp kl 19, blant annet for å unngå kollisjonen med 21-nyhetene, men en UEFA-bestemmelse om at siste runde i kvalifiseringen skal spilles likt gjør dette umulig. Kampen spilles kl 20.

– Det passer oss ikke i det hele tatt, sier Taalesen.

NFF-krav

NFF har tatt opp saken med TV 2 og krevd at kampen blir flyttet. Ifølge Taalesen skal kanalen ta en endelig avgjørelse onsdag om de flytter kampen tilbake til hovedkanalen eller ikke.

Samtlige av Norges andre hjemmekamper i kvaliken har gått på hovedkanalen.

Taalesen legger ikke skjul på at det er et vanskelig valg. Han forteller at de helst vil unngå en situasjon der de legger en ubetydelig landskamp til hovedkanalen - hvilket blir tilfelle dersom Norge avgir poeng mot Slovenia.

Dersom Norge spiller uavgjort eller taper, er Norge sjanseløse på play-off og Island-kampen neste tirsdag vil bare bli en formalitet i kvalifiseringssammenheng.

Graff mener dette ikke skal tas med i vurderingen av hvor kampen skal sendes.

– Hvorvidt kampen mot Island kan vise seg å bli helt avgjørende og fryktelig spennende er underordnet. Landskampene skal gå på TV 2 uansett og det vet sportssjefen i TV 2 og resten av TV 2-ledelsen veldig godt, sier Graff.

Per nå er det premieren på det nye programmet «Kokkenes kamp» som er satt opp kl 20.00 på TV 2s hovedkanal når Norge spiller mot Island på Ullevaal.

Fotballnyheter