- Flere må få spille

NFF sier de har tatt hensyn til de dårligste og beste spillerene når de ga Sunnmøre innføre tremålsregel for 13 og 14-åringer.

Norway Cup

Illustrasjonsbilde fra Nroway Cup.

Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

NFF har sagt ja til å la Sunnmøre fotballkrets innføre en maksimalgrense på en seier i en fotballkamp til tre mål for spillere i aldersgruppen 13-14 år.

Les bakgrunnssaken: Maks 3-målsseier

Ensidig fokus på resultat

Bakgrunnen er at Sunnmøre fotballkrets de siste årene har registert at enkelte lag i denne aldersgruppen har vært svært opptatt av resultater.

- Det er både i enkeltkamper og også i forhold til det å vinne kretsmesterskap, sier Hege Leirfall, styremedlem i NFF til NRK.

- De har opplevd at kamper vinnes med opptil ti mål. Man ønsker å gjøre noe med det for å gjøre kampene mer jevnbyrdige, og ikke bare fokusere ensidig på resultatet, sier hun.

Opp ett nivå

Leirfall sier at årsaken til at de har sagt ja til søknaden fra Sunnmøre er todelt:

For det første er målet at flest mulig skal få spille. Selv om man vinner 10-0, blir man stående med 3-0. Trenerne skal se at man heller kan vinne 5-0 og bruke flest mulig spillere. På den måten får flest mulig muligheten til å spille, sier Leirfall.

- Den andre årsaken er at de beste skal bli ivaretatt ved at de kan flytte de opp ett nivå i stedet for å spille på lag som vinner med store sifre hele tiden, sier hun.

- Ikke noe vi pålegger dem

- Reaksjonene etter testingen er at både spillere og trenere i klubbene ler av dette. Spillerne skjønner ingenting. Forstår du reaksjonene?

- Ja det gjør jeg. Men det er viktig å forstå at vi har gitt dispensasjon fordi det er klubbene som ønsker å prøve dette og vi har diskutert problemstillingene, sier Leirfall.

Hun sier at klubbene må følges opp gjennom sesongen for å se om dette føre ttil et bedre resultat.

- Dette skal evalueres og det skal avgis rapport til forbunddstyret for å vise om det gir resultater. Det er verdt å gi det en sjanse fordi det er klubbene selv om som øsnker det. Det er ikke noe vi pålegger dem, sier hun.

Fotballnyheter