NFF bryter med DnB NOR

Etter 20 år har Norges Fotballforbund (NFF) valgt å avslutte samarbeidet. - Trist og leit, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB NOR.

Yngve Hallén

Fotballpresident Yngve Hallén og Norges fotballforbund har valgt å avslutte generalsponsoratet med DnB NOR etter 20 år.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Trond Bentestuen

Kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen fikk nyheten om at samarbeidet brytes, gjennom media.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

DnB NOR er i dag generalsponsor for Norges Fotballforbund, og partene har i lengre tid forhandlet om å fornye sponsoratet.

Det er fotballforbundet som selv melder om at dette ikke har ført frem, på sine hjemmesider fotball.no.

På leting

- Vi vil takke DnB NOR-konsernet for et fantastisk bidrag til utviklingen av norsk fotball gjennom nærmere 20 år, sier kommersiell direktør Ronny Aasland i NFF i pressemeldingen.

NFF vil nå lete etter en ny generalsponsor.

- Generalsponsoratet innebærer betydelige rettigheter og muligheter både i topp- og bredde i Norges største idrett. Vi ser frem til å søke nye partnere innenfor dette viktige området i norsk fotball, sier Aasland videre i pressemeldingen.

- Trist og leit

Trond Bentestuen, kommunikasjonsdirektør i DnB NOR, forteller til NRK at de synes det er trist og leit at fotballforbundet nå har valgt å avslutte avtalen.

- Vi har ønsket å fortsette samarbeidet med norsk fotball, men den avtalen vi har blitt tilbudt har vi rett og slett ikke klart å regne hjem. Vi opplever at verdien av de profilrettigheter og aktiviteter NFF tilbyr, ikke tilsvarer det beløpet de samtidig krever, sier han.

Han forteller videre at de ble overrasket da pressemeldingen kom ut tirsdag.

- Ble ikke varslet

- Vi var ikke varslet om pressemeldingen, men vi har fått signaler på at fotballforbundet og vi har ulik oppfatninger av verdien på det tilbudet vi er forelagt.

Bentestuen bekrefter også at det er NFF som nå har valgt å avslutte forhandlingene og dermed også sponsoravtalen.

- DnB NOR har vært innstilt på å forhandle videre. Men vi tar dette til etterretning, og har ikke så mye annet å gjøre enn å rette blikket andre steder.

Hvem bør bli ny generalsponsor?

Fotballnyheter