Normal

Neymar utelukker samba-show

Sambafotball er ikke viktig for Neymar når Brasil møter Colombia fredag. Det å komme seg til en VM-finale betyr alt for VM-stjernen.

Neymar

Neymar: – Du kan ikke alltid ha det gøy og vinne 4-0 eller 5-0, sier han.

Foto: TASSO MARCELO / Afp

Brasil er en av de virkelig store favorittene til å vinne fotball-VM, men har likevel ikke briljert på hjemmebane så langt i mesterskapet.

Neymar

Neymar føler seg i fin form, lover han.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters
Colombia

Det blir superduell mellom Colombias James Rodriguez og Brasils Neymar.

Foto: PAUL HANNA / Reuters

Til tross for enkelte geniale glimt av Neymars storhet (se video lenger nede i sak), har de brasilianske spillerne slitt med å overbevise.

– Jeg ønsker ikke noe show. Det er det siste vi prøver å lage, sier Neymar.

– Vi er ikke her for å lage noe karnevalsopptog. Vi er her for å komme helt til topps og ende opp verdensmestere, understreker han.

– Kan ikke alltid ha det gøy

Laget har til tross for varierende spill hatt marginene på sin side, og etter den dramatiske straffesparkkonkurransen mot Chile i helgen er laget nå klar for kvartfinale mot Colombia.

Colombia er i sin første VM-kvartfinale noensinne, mens Brasil jakter sin første semifinaleplass siden 2002. Den gang gikk brasilianerne helt til topps.

Der kan imidlertid ikke Neymar love det Brasil-fansen vil se mer av i VM, nemlig artistisk og spektakulær sambafotball.

Da måltyven møtte pressen onsdag insisterte han nemlig på at det er bedre å vinne med «stygg fotball» så lenge det fører til seier over Colombia.

– Du kan ikke alltid ha det gøy og vinne 4-0 eller 5-0. Jeg hadde vært fornøyd med å ikke gjøre noe i den kampen, hvis Brasil vinner 1-0, sier han.

Føler seg fin etter skade

Barcelona-spilleren har slitt med et kne og et lår etter Chile-kampen, men gjennomførte onsdagens trening uten synlige tegn til skade.

Neymar beroliget også de oppmøtte journalistene med at han følte seg i fin form før kvartfinalen.

– Jeg føler meg fin, dere kan slappe av, sier han.

Kvartfinalen blir for øvrig en spennende duell mellom to av VMs store profiler, nemlig Neymar og VMs toppscorer James Rodriguez som har scoret fem mål på fire kamper.

– Han er Colombias superstjerne. Vi må holde øye med ham, på samme måte som de må holde øye med Neymar, sier Brasil-spiller Ramires.

Brasil møter Colombia fredag kl 22. Du kan følge den og høre den på radio her.

Neymar da Silva Santos Júnior er et naturtalent på banen.

Fotballnyheter