NRK Meny
Normal

Neymar i rullestol fikk møte lagkompisene

Ryggskadde Neymar (22) var tilbake hos lagkameratene sent fredag kveld, lokal tid, etter flere timer på sykehus. Brasil-spissen er ventet å være ute i seks til åtte uker etter ryggvirvel-bruddet.

Den brasilianske stjernespilleren, Neymar, måtte fraktes tilbake til det brasilianske landslagets base ved hjelp av båre og rullestol etter å ha blitt påført brudd i ryggen under kampen mot Colombia.

NEYMAR I RULLESTOL: Neymar, sittende i rullestol, møtte lagkameratene sent fredag kveld da Brasils tropp returnerte til Rio de Janeiro sent fredag kveld.

– Neymar vil trenge seks til åtte uker med hvile. Etter det vil han være 100 prosent frisk igjen. Det er ingen fare for bivirkninger, sier den brasilianske legen Alexandre Fogaça.

Med tre dager igjen til VM-semien mot Tyskland, er det for lengst klart at Neymar er ferdigspilt i Brasil. Plakatgutten, som har vært Brasils kreative kraft i mesterskapet, ble fraktet til flyplassen i Fortaleza i ambulanse, for å fly tilbake til Rio de Janeiro med resten av troppen.

Brasils største fotballstjerne har pådratt seg et lettere brudd i en av virvlene i korsryggen. Det viste røntgenbilder som ble tatt på sykehuset i Fortaleza sent fredag kveld.

Hvem fyller tomrommet?

Brasil-trener Luiz Felipe Scolari står overfor en vanskelig avgjørelse når han må velge hvem som skal erstatte ryggskadde Neymar.

Neymar har vært Brasils nøkkelspiller i VM på hjemmebane. Barcelona-talentet har scoret 4 av Brasils 10 mål i mesterskapet.

Det skaper problemer for den brasilianske troppen, men Scolari har likevel flere alternative spillere som kan erstatte Neymar. Favorittene til å erstatte 22-åringen er Chelseas Willian og Sjakthars Bernard.

Luiz Gustavo

TILBAKE: Luiz Gustavo er klar for Tyskland-kampen etter å ha sonet karantene i kampen mot Colombia.

Foto: Frank Augstein / Ap

Kaptein Thiago Silva, som må stå over semifinalen på grunn av to gule kort, tror Willian og Bernard kan klare å erstatte Neymar.

– Totalt sett har Willian og Bernard de samme egenskapene som Neymar, sier Thiago Silva.

Luiz Gustavo er spilleklar

Scolari kan også velge enda mer muskler på Brasils midtbane, ettersom Luiz Gustavo er spilleklar igjen, og på den måten ikke sette inn en spiller for å erstatte Neymars spillestil.

I tillegg har spissen Fred hatt et svakt mesterskap, og det vil være mulig å flytte Hulk opp som spiss fra sin vingposisjon.

Dermed kan det åpne plass for både Bernard og Willian på banen.

– Jeg trenger tid til å tenke på det og se hvordan de andre spillerne restituerer seg. Først da vil jeg ta en avgjørelse, sier Scolari.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.