Neymar: – Jeg er snart hundre prosent

På en madrasslansering i Tokyo fortalte Neymar at ryggskaden snart er leget.

Neymar er tilbake på beina etter ryggskaden han pådro seg i VM.

Neymar er tilbake på beina, og på plass i Japan for å drive madrassreklame.

– Det er bra. Jeg føler meg bedre, og ryggen er bedre. Den er snart hundre prosent, fortalte Neymar (22) på en pressekonferanse i regi av en japansk madrassprodusent.

Neymars ryggskade ble et dramatisk vendepunkt for Brasil. Da stjernespissen måtte forlate banen like før slutt i kvartfinalen mot Colombia ble mye av oppmerksomheten til vertsnasjonen viet den ene spilleren som ikke kunne være med.

Stygt tap

Den neste kampen, semifinalen mot Tyskland, ble et mørkt kapittel i Brasils fotballhistorie.

Tyskland, som senere slo Argentina og ble verdensmestere, knuste Brasil 7-1 i semifinalen, og røpte etterpå at de allerede i pausen snakket om at de ikke måtte ydmyke de brasilianske spillerne.

Brasils spillere valgte også å markere Neymars fravær med å holde opp drakten hans, og også trener Luis Felipe Scolari ble sett med Neymar-caps.

Vil komme i form

Nå har den nyansatte treneren varslet et oppgjør med den mentaliteten.

– Vi spiller ikke for Neymar. Han spiller for laget, sa Dunga.

Neymar på sin side tørket modig tårene etter skaden, men fokuserer nå på å bli frisk før neste sesong.

– I min neste sesong med Barcelona håper jeg å gjøre en enda bedre jobb, og håper jeg kan være i bedre form og gjøre det til en god sesong for oss, sa han til de fremmøtte journalistene i Japan.

Brasils store stjerne Neymar var bare centimetre fra å bli lam da han ble skadet i kvartfinalen i VM. At han var så nære å bli invalid har gjort sterkt inntrykk på 22-åringen. Reporter: Anne Rognerud. Redigering: Nuno Duarte.

Se bildene fra da Juan Zuniga skadet Neymar i kvartfinalen mellom Brasil og Colombia.

Fotballnyheter