NRK Meny
Normal

Neymar raste etter stempling: – Dette er fotball, ikke UFC

Brasil-stjernen Neymar var både rasende og trist etter 1-0-seieren over Chile. Grunnen? En stygg stempling signert råtassen Gary Medel.

Gary Medel (2nd R) og Neymar

STEMPLET: Gary Medel satte knottene i leggen til Neymar i søndagens treningskamp mellom Brasil og Chile.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Neymar

SMERTER: Neymar ble taklet flere ganger gjennom kampen og hadde mye vondt.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Dette er ikke fotball ...

Ordene tilhører Brasils store stjerne, Neymar. 23-åringen opplevde nemlig vennskapskampen mot Chile på Emirates Stadium som alt annet i vennskapelig.

Taklingene haglet i 1-0-seieren og den store snakkisen ble Gary Medels stygge stempling på Barcelona-stjernen midtveis ut i første omgang.

Bildene av en hylende Neymar har i ettertid gått verden rundt, og nå har også Brasil-stjernen sagt sin mening om taklingen.

Og han er ikke blid.

– Jeg lider

– Dette er ment å være fotball, ikke UFC. Dommeren er der for å hindre at disse tingene skjer. Det var fire dommere i kampen, og ingen av dem så noe, sier Neymar ifølge Goal.com.

UFC (Ultimate Fighting Championship) er altså idretten hvor to menn møtes i et bur for å denge løs på hverandre.

Det var ikke selve taklingen som gjorde at Neymar så rødt, men at Gary Medel avsluttet det hele med å plante knottene hardt i leggen på brasilianeren da han reiste seg opp fra duellen.

– Det ser ut som vi må lide. Og jeg er den som lider, sier Neymar.

Brazil's midfielder Roberto Firmino

MATCHVINNER: Roberto Firmino scoret kampens eneste mål mot Chile.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Svarte Neymar på Twitter

Neymar skrek og vred seg i smerte etter stemplingen, noe som så ut til å irritere den chilenske råtassen stort.

Medel brukte Twitter til å svare på Neymars kritikk, og legger ikke skjul på at han mener brasilianerens reaksjon hører mer hjemme i en av oppsetningene på West End enn på Emirates Stadium.

– Taklinger er normalt i fotball. Noen spillere driver med teater, andre spille fotball ... det er synd at ikke alle bare konsentrerer seg om spillet, skriver Medel på Twitter.

Brasil vant 1–0 etter en scoring av innbytter Roberto Firmino. Det betyr at Brasil-trener Dunga fortsatt er ubeseiret etter at han tok over det brasilianske laget.

Fotballnyheter