Hopp til innhold

Tottenhams spurt holdt nesten

De fikk en mann utvist og tre mål i fleisen før kvarteret var spilt. Men Tottenham reiste seg mesterlig i andre omgang mot Inter og tapte bare 4-3.

Rødt kort til Tottenham

Tottenham-keeper Gomes måtte gå av banene etter bare åtte minutter

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Javier Zanetti sendte vertene i ledelsen etter bare noen sekunder, og bare åtte minutetr var spilt da Gomes rev ned Biabiany i feltet. Gomes ble utvist og Samuel Eto'o scoret på den påfølgende straffen.

Da ble veien svært så bratt for Tottenham, og bedre ble det ikke da Dejan Stankovic satte inn det tredje for Inter. Og fortsatt var det bare spilt et kvarter. Eto'o satte inn sitt andre ti minutter før pause, og da stod det 4-0 til Inter ved halvtid. Hvos skulle dette ende?

Slett ikke så ille som Spurs-fansen kunne frykte, skulle det vise seg. Inter regnet nok med at kvelden var reddet, og sett ned farten. Det kunne ha gått helt galt, men holdt så vidt. Gareth Bale reduserte tre ganger, og kampens to tilleggsminutter ble lange fior hjemmelaget. Men de holdt unna og vant 4-3.

Grått i Manchester

Nani scorer i mesterligaen

Nanis tidlige mål var nok for Manchester United til seier over Bursaspor

Foto: Jon Super / Ap

Manchester United var nok glad for å få annet enn ståket rundt Wayne Rooney å tenke på, og var storfavoritt mot Gøran Sørloths gamle klubb, tyrkiske Bursaspor. Da Nani satte inn 1-0 etter bare sju minutter, var nok alle sikre på at dette skulle bli en grei dag på jobben for Uniteds spillere.

Det ble det forsåvidt også, ettersom gjestene ikke skapte noe. Men det gjorde ikke hjemmelaget heller. Ikke før i de aller siste minuttene da både innbytter Gabriel Obertan og Javier Hernandez hadde store sjanser.

I samme gruppe klarte Valencia uavgjort mot Rangers i Skottland. Skottene tok ledelsen ved Maurice Edu ti minutter før pause, og Edu nettet på nytt sekunder etter pausen, men denne gangen i eget mål.

Kveldens øvrige kamper utviklet seg programmessig. Lyon tok sin tredje strake seier med 2-0 over Benfica, og i samme gruppe slo Schalke Hapoel Tel Aviv 3-1.

I Barcelonas og Københavns gruppe spilte Rubin Kazan målløst. Det passet både Barca og FCK bra. Og i Inters og Tottenhams gruppe spilte Twente og Werder Bremen 1-1, noe som passet de to andre lagane også godt.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

 • Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam

  Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. HamKam hadde de største sjansene, men kampen var langt fra velspilt. Etter 120 minutter var det fortsatt 0–0.

  Det måtte 14 straffer til for å kåre en vinner. Hamkams keeper Lars Jendal gikk fram, men trillet ballen utenfor og Tromsø er klar for 4. runde med 6-5-seier i straffekonken.

  – Det er surt, det er ikke så mye mer å si. Samtidig reddet jeg en, og de satte en i tverrliggeren. Så jeg gjorde jobben min som keeper, men som avslutter var det tynt, sier Jendal til NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. I cupen er det alt eller ingenting. Det er herlig å ha denne gulrota å se fram mot i mars, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til NRK.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga (1-1)
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Lecce avslutter avtalen med Normann dagen etter signering

  Mathias Normann blir ikke spiller for Serie A-klubben Lecce likevel. Det skriver klubben på sine nettsider.

  En utfordring med å registrere nordmannen har ført til at begge parter er blitt enige om å ikke gjennomføre avtalen.

  Tirsdag 16. august ble Normann presentert som Lecce-spiller, men nå er også offentliggjøringen av overgangen slettet.

  Trening med Norges herrelandslag i fotball
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo fikk tilsnakk av politiet

  Fotballstjernen Cristiano Ronaldo har fått tilsnakk av politiet etter hendelsen der han angivelig slo mobiltelefonen ut av hånden til en ung gutt sist sesong.

  I april tapte Manchester United 0-1 for Everton, og i etterkant sirkulerte det klipp i sosiale medier der det så ut til at Ronaldo slo mobiltelefonen ut av guttens hånd.

  Ronaldo tok selv til sosiale medier for å beklage for det som skjedde.

  «Det er aldri lett å håndtere følelser i vanskelige øyeblikk slik det vi er i nå. Likevel må vi alltid være respektfulle, tålmodige og være et godt eksempel for ungdom som elsker fotball. Jeg beklager mitt utbrudd og inviterer supporteren til å se en kamp på Old Trafford», skrev portugiseren i april.

  Politiet innledet en etterforskning i saken og onsdag opplyser de at den er avsluttet. (NTB)

  Premier League - Brentford v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Ronaldo slakter pressen – lover forklaring om et par uker

  Cristiano Ronaldo skriver på Instagram at pressen sprer falske rykter, og at alle skal få vite sannheten om den turbulente tiden i Manchester United.

  – De skal få vite sannheten i et intervju om et par uker. Media forteller løgner. Jeg har en notatblokk hvor jeg har skrevet ned 100 nyheter om meg. Kun fem av dem var riktig. Forestill dere hvordan det er for meg. Hold dere til det tipset, skriver portugiseren i kommentarfeltet på en fankonto.

  Ronaldo skal angivelig ønske seg bort fra klubben og sto over flere av klubbens treningskamper i sommer. Dermed følte ikke United-manageren Erik ten Hag at portugiseren var i kampform til å starte i serieåpningen mot Brighton.

  Portugiseren fikk imidlertid sesongdebuten sin fra start da Manchester United tapte 0-4 borte mot Brentford.

  Utad har United stått fast ved at et salg av superstjernen er uaktuelt. Mye tyder også på at 37 år gamle Ronaldo kan slite med å finne en mesterligaklubb som har råd til å hente ham. (NTB)

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
Molde