NRK Meny
Normal

Går for reint bord

Nederland er for lengst kvalifisert for neste års VM-sluttspill, men går for seier i den siste kampen mot Skottland på bortebane. I så fall vil de gå gjennom kvalifiseringen med bare seirer.

Klaas-Jan Huntelaar skyter og scorer Nederlands tredje mål.
Foto: MICHAEL KOOREN / REUTERS

Bare en gang tidligere har det skjedd. Til VM-kvalifiseringen i Spania i 1982, vant Vest-Tyskland alle sine åtte kamper med imponerende 33-3 i målforskjell. I selve VM gikk de hele veien til finalen og endte opp med sølv.

Sju av sju

Nederland står med sju seirer på sju kamper og 16-2 i mål. De tre bortekampene til nå er endt med ettmålsseirer. Bare Norge har ikke maktet å score på hjemmebane mot de ”oransje”. Både Island og Makedonia spilte 1-2 hjemme mot nederlenderne.

Alt om kval.-gruppe 9

Også Spania og England står uten poengtap, men de har begge tre kamper igjen å spille i motsetning til Nederlands ene.

På de ni siste møtene mellom Skottland og Nederland har skottene kun vunnet en gang. Det skjedde i playoff til EM-sluttspillet i 2004. Da vant Skottland 1-0, men var sjanseløse og ble sendt hjem med 0-6 i bortekampen.

21 strake uten tap

Mer som taler for nederlandsk seier i Glasgow er at laget står med 19 seirer og to uavgjorte på de 21 siste VM-kval-kampene. Det siste tapet kom tilbake i september 2001 med 0-1 mot Irland.

Men det blir småtterier mot Spania som står med 42 VM-kamper uten tap, 32 seirer og ti uavgjorte.

Nederland er også ubeseiret i de 25 siste landskampene. Nederlenderne er for øvrig nummer tre på FIFAs siste ranking, bak Brasil og Spania, mens Skottland har falt fra 14. - til 30. plass etter at George Burley tok over som manager ved nyttår i fjor.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.