NRK Meny
Normal

Kah-tastrofalt dårlig!

Åge Hareide freste etter 3-0 tap mot et B-preget Wales. Og det ble en lite hyggelig dag for re-debutantene Erik Nevland og Pa-Modou Kah

Erik Nevland og en waliser ligger nede
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

På en humpete bane var høydepunktet for norske fotballhjerter legendene som spionerte på tribunen..

NRKsport.no fulgte kampen

Det var to spillerene som særlig skulle overbevise i denne kampen.

Pa-Modou Kah har følt seg oversett av landslagsledelsen, og har ikke startet en landskamp på 4 år. Erik Nevland var lykkelig for å starte sin første landslagskamp fra start på 10 år.

Nitti minutter senere stod det 3-0 på tavla - og trener Hareide raste som aldri før.Lovende start

Det begynte så lovende på potetjordet i Wales. Storbæk la presist inn til Nevland som fra kort hold headet over mål.

Så fikk Kah sjansen etter en corner. Roda-proffen vant i lufta, men også han headet over.

Så forsvant Nevland fra kampen, men det gjorde ikke Kah..

Etter kvarteret ble Kah knust både i kroppen og på farten, og Carl Fletcher kunne sette inn 1-0 mot keeper Opdahl.

Ballet på seg

Norge skapte et par gode sjanser de neste tre kvarterene, mens Wales hadde to skudd i treverket. Godt hjulpet av en horribel feilpasning fra Kah.

Etter 62 minutter får Erik Hagens nye lagkamerat i Wigan, Jason Koumas, enkelt trille seg inn i feltet og sette inn 2-0 bak Rune A. Jarstein som kom inn til pause.

Norge skapte minimalt den siste halvtimen, før Wales og Koumas enkelt kunne sette inn en kontring i det siste minuttet. Også denne gangen var det norske forsvaret og Kah fullstending utspilt.

Nevland ble byttet ut etter 77 minutter.

- Drita dårlig

- Jeg er ikke skuffa, jeg er fly forbanna, freste Åge Hareide etter kampen. - Det var rett og slett drita dårlig, ja grusomt.

- Men det her har værte en grei måte å avdekke hvem som er gode nok til å spille fotball i februar og hvem som ikke er det, sa en rødglødende norsk trener.

Hareide pekte på at det er et problem at de fleste norske spillerene driver oppkjøring til en ny sesong, og at dette er et stort problem for landslaget.

Til Hareides informasjon spiller syv av spillerene som startet i utenlandske ligaer (seks av dem i Premier League) - og ingen av dem så ut til å være gode nok for landslagspill i dag.

Spioner på tribunen

På tribunen satt Ryan Giggs og Ole Gunnar Solskjær, og flere ganger avslørte tv-kameraene at de tydelig kjedet seg. I følge den walisiske avisa Western Mail var de sendt av United-manager Alex Ferguson for å vurdere nye spillere.

Det fant de neppe. Iallefall ikke på Norge.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.