NRK Meny
Normal

Det er på tide å spørre: Kommer dette til å snu?

KOMMENTAR: Vi venter og venter på at Chelsea skal finne seg selv, men med november like rundt hjørnet er det fristende å spørre om formen faktisk vil snu.

Mourinho

I TRØBBEL: Chelsea-manager Jose Mourinho har hatt mye å gruble over de siste ukene. Lørdag ble det enda mer.

Foto: Matt Dunham / Ap

Benteke

SNUDDE KAMPEN: Christian Benteke kom inn og sørget for både mål og målgivende pasning.

Foto: Alex Morton / Reuters

Chelseas kollaps har vært så overraskende at man lenge har antatt at formen vil jevne seg ut. De første ukene var utrolige, men det kunne da umulig vare. Dette var tross alt José Mourinho. Og dette var tross alt Chelsea; laget som hadde vunnet ligatittelen i mai.

Men nå virker ikke alt like sikkert. Tapet hjemme mot Liverpool var Chelseas 11. ligakamp i 2015/16. Det betyr at vi har spilt omtrent 29 prosent av ligasesongen.

Og før vi blar om til november måned, må det være lov å spørre: Når vil det egentlig snu?

Lite i nederlaget mot Liverpool bar vitne om et lag på bedringens vei. Flere nøkkelspillere er fremdeles milevis unna toppnivå og laget har virket slitent helt siden januar. For noen måneder siden spådde Mourinho at lagets fysiske tilstand ville bli bedre etter hvert, men dette har ikke skjedd. Det finnes ikke lys i tunnelen.

Med seks ligatap ligger Chelsea nå et par plasser over nedrykksstreken.

For fansen bør spørsmålet om hvor de vil havne til slutt være den mest skremmende delen av årets Halloween.

Kommentaren fortsetter under kampreferatet:

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen garantier

Selv Mourinho var defensiv med hensyn til dette før Liverpool-kampen. Budskapet var at han «ikke kunne garantere» en plassering innenfor topp fire.

«Forrige sesong vant Liverpool ingenting og kvalifiserte seg ikke til mesterligaen, og de er fortsatt en stor klubb», sa han. «For to år siden kvalifiserte ikke United seg til mesterligaen, ikke en gang europaligaen, og vant ingenting, og de er fortsatt en monsterklubb. Slik er fotballen».

Ramires

PANGSTART: Ramires sendte Chelsea opp i ledelsen allerede etter fire minutter. Men det skulle vise seg å være et blaff.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Det virket som om han forberedte seg på det verste. Selv om Chelsea ikke skulle nå mesterligaen, sa han, ville det ikke påvirke klubbens status og rykte i en spesielt stor grad.

Dette stemmer, men selve utspillet sier også litt om Mourinhos tro på at dette skal snu. Basert på sesongen så langt virker en plassering under fjerdeplass realistisk. Det vil overraske om Arsenal eller et av eller Manchester-lagene faller nedenfor; Tottenham viser lovende takter og kan snuse på 4. plassen, mens Liverpool nå kan ha fått sitt startskudd under Jürgen Klopp.

Romans dom

Den siste uken har pressen vært full av debatt om hvor tålmodige Chelsea vil være med Mourinho. En sesong uten mesterligafotball vil virkelig teste styret.

Rent finansielt sett kan det fint overleves. Den nye gigantiske TV-avtalen trer i kraft fra og med neste sesong, noe som gjør Premier League-klubbene mindre avhengige av summene man får ved å delta i Europa. Fiaskoen kan påvirke evnen til å hente store spillere, men de fleste vet at Chelsea neppe vil gå to strake år uten å nå topp fire.

Men hva med Roman Abramovitsj? Chelsea har aldri gått glipp av mesterligaen siden russeren kjøpte klubben i 2003. Ser man på hvordan trenerne har blitt behandlet på Stamford Bridge de siste syv årene, skal det mye til for at Mourinho overlever en slik skrell.

Den gode nyheten for portugiseren er at sesongen fortsatt er ung. Chelsea lå ni poeng unna fjerdeplassen før denne helgen, og de neste syv rundene skal de møte Stoke, Norwich, Tottenham, Bournemouth, Leicester, Sunderland og Watford. Et par gode resultater kan utrette mye, men betingelsen er åpenbart at laget hever nivået.

Dette hadde virket som en naturlig utvikling for et par måneder siden.

Nå virker situasjonen langt mer skummel.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.