Napolis scoringer kom for seint

Napoli slo Arsenal 2-0 i den siste mesterliga-runden, men tapte likevel den rekordjevne avslutningen.

Gonzalo Higuain

Napoli kunne juble: Gonzalo Higuain setter inn 1-0.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Det ble en dramatisk avslutningsrunde i gruppe F, der tre lag til slutt endte på 12 poeng.

Napoli ble det av de tre lagene som ikke gikk videre, de må nøye seg med euopaligaen. Arsenal og Dortmund får de plassene.

Bare én gang tidligere er et et lag slått ut med 12 poeng - det er Paris Saint-Germain for 17 år siden.

Arsenal på sin side er klare for avansement fra gruppespillet for 14. år på rad.

Drama i sluttminuttene

Napoli visste at de måtte vinne med tre mål om Dortmund vant sin kamp. Der sto det lenge 1-1, og dermed lå Napoli an til avansement da Gonzalo Higuain satte inn ledermålet et kvarter før full tid.

Men bare tre minutter før slutt kom meldingen om at Dortmund hadde tatt ledelsen. Da måtte italieneren plutselig ha to mål til.

Da Jose Marija Callejon satte inn 2-0 to og et halvt minutt ut i tilleggstiden, var det for seint til at de elleville tilskuerne på tribunene hadde håp. Og nærmere kom da heller ikke Napoli.

For Arsenal betydde tapet at de ble nummer to i gruppa. Det gir avansement, men sannynligvis mot en tøffere motstander i åttedelsfinalen. De kampene trekkes mandag.

Sjansefattig før pause

Første omgang ble sjansefattig. Arsenal fikk spille sitt småspill, og selv om det ikke ga særlig mange sjanser, var det mer enn nok til å holde hjemmelaget på avstand.

Mikel Aerteta

Vondt blir verre for Arsenal: Like etter Napolis scoring blir Mikel Arteta vist ut - ett av ni røde kort denne runden, noe som gjør det til den 'rødeste' mesterligarunden noensinne.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Den største sjansen kunne fort blitt et mål med slagerstatus på Youtube. Arsenals keeper Szczesny klarerte en ball rett i hodet på Gonzalo Higuain, men Napoli-angrpieren rekk ikke å styre headingen mot målet. Ballen gikk et par meter utenfor.

Det åpnet seg mer etter pause. Napoli forsto at de måtte fram, og de begynte å skape sjanser. De nærmet seg scoring mer og mer fram til Higuains forløsende mål kom.

Verre ble det for Arsenal da Mikel Arteta like etter scoringen fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen.

Napoli kjørte på for å få de to målene som skulle til for å være sikker, og intensiteten ble enda større da Dortmund hadde tatt ledelsen.

Men da 2-0 kom, var det for seint for Maradonas gamle klubb.

Fotballnyheter