Normal

Nannskog senket Viking

Det var en kamp et toppoppgjør verdig på Nadderud i kveld. Og som så ofte før ble Daniel Nannskog tungen på vektskålen.

Daniel nannskog avgjorde igjen
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Stabæk vant 2-1 over serietreeren, og svenske Nannskog var sist på begge målene.

NRKsport.no fulgte kampen

Viking kom til denne kampen med fire strake seire i bagasjen og Stabæk med imponerende ni Eliteseriekamper uten tap. Det var med andre ord duket for fest da lagene på sølv- og bronseplass møttes. Og fest ble det! Stabæk dominerte i to tredjedeler av kampen og vant etter to mål av Daniel Nannskog, begge etter målgivende fra Veigar Pall Gunnarsson selvfølgelig. Det første kom etter et klassisk Nannskog-gjennombrudd og påfølgende kontrollert avslutning. Det andre etter at superspissen dukket opp på en retur etter et skudd, og plasserte ballen iskaldt i mål.

Stabæk sprudlet

Selv om det selvfølgelig ble mye fokus rundt radarparet Nannskog/Gunnarsson etter to mål i det 47. og 72. minutt, bydde hele laget på festfotball i perioder. Somen Tchoyi var som han har vært i hele år: Strålende! Alanzinhos driblerier påførte Viking fire gule og et rødt kort. Og i tillegg var midtforsvaret ruvende da det røynte på mot slutten. Men Bærumslaget holdt unna og sikret seg sin første seier mot Viking siden august 2000.

Viking reiste seg

Bortelaget hadde mer enn nok med å forsvare seg i store deler av kampen. Men Viking fightet seg mesterlig inn i kampen og kunne fort stukket av med poeng i sluttminuttene. Peter Ijeh var farlig frampå ved flere anledninger og Alan Gaarde hadde, foruten målet i det 78. minutt, også et frispark i tverrliggeren tre minutter før slutt.

 

Fotballnyheter