NRK Meny
Normal

Nannskog senket RBK

Daniel Nannskog sørget for at Rosenborg er i ferd med å etablere seg som et bunnlag.

Daniel Nannskog setter inn 1-0-målet forbi RBK-keeper Rune Almenning Jarstein.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Med kveldens 1-0-seier ligger Stabæk nå på tabelltoppen, mens Rosenborg gikk på sesongens fjerde tap.

Rosenborg er i ferd med å etablere seg som et bunnlag. Det er det liten tvil om etter seks kamper i eliteserien, og etter søndagens oppgjør borte mot Stabæk.

- Vi har ikke vært gode på det meste. Det ser du på tabellsituasjonen, sa en skuffet Trond Henriksen til TV2 etter kampen.

Ingen stor kamp

 RBK-spillerne fortviler over tapet mot Stabæk

RBK-spillerne fortviler over tapet mot Stabæk.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Etter flere kamper i en 4-4-2-formasjon spilte Rosenborg i en mer vant 4-3-3-formasjon mot Stabæk. Det så ut til å passe laget bedre, særlig utover i den første omgangen. Bortsett fra for Per Ciljan Skjelbered, som igjen måtte finne seg i å spille i en ny posisjon. Den høyre ving-plassen kledde den fotrappe midtbanespilleren dårlig.

Det var en jevn kamp hvor det ble skapt lite. Stabæk dominerte spillet mot et svært forsiktig Rosenborg-lag. Til tider klarte Rosenborg å komme på gode angrep, men bevegelsene på topp var nesten fraværende. Steffen Iversen så tung og treg ut.

Samtidig turte ikke Rosenborg å sende midtbanespillere framover for å skape flere bevegelser. Det var jevnt, men hvis noen skulle få mål så var det Stabæk.

Farlige Nannskog

Etter 66 minutter sendte Bjørnar Holmvik en lang pasning til Daniel Nannskog i bakrommet. Ballen gikk over Kris Stadsgaard og rett i beina til spissen som tok med seg ballen og scoret. Nannskog har nå scoret fire mål.

Etter kampen var Henriksen opprørt over måten målet kom på, og hvor hardt Nannskog straffet dem for feilen.

- Det skuffer meg at vi er ukonsentrerte én gang i forsvarsspillet i løpet av kampen, og det er da de får scoringen. Det irriterer meg noe jævlig, sa Henriksen.

- Ikke noe flyt

Johan Andersson gratulerer Daniel Nannskog med 1-0-scoringen

Johan Andersson gratulerer Daniel Nannskog med 1-0-scoringen.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Henriksen burde være like irritert over det offensive spillet. Selv da Rosenborg lå under var det aldri farlig. Stabæk hadde full kontroll på de spede forsøkene til bortelaget.

Jan Jönsson var heller ikke veldig fornøyd etter kampen.

- Det var en slitsom match, vi fikk ikke noe flyt. Det var to tighte lag. Det ble litt for mye Hawaii-fotball til at jeg er helt fornøyd, men de tre poengene er jeg selvfølgelig fornøyd med, sa Jönsson etter kampen.

Stabæk leder nå eliteserien, mens Rosenborg kan havne på den nest siste plassen hvis Lillestrøm vinner i morgen.

Fotballnyheter