NRK Meny
Normal

Næringslivet i Ulsteinvik klare for cupfinale: – Nå drar vi til Oslo!

Det kan bli stille i Ulsteinvik kommende helg. I likhet med innbyggerne, pakker store deler av det lokale næringslivet på Ytre Sunnmøre sakene sine og drar på cupfest i hovedstaden.

Kaffikari

De ansatte ved 'Kaffikari' er klare for å la virksomheten innta Oslo. F.v. Daglig leder Kari Janne Andersen, Thor-Erik Andersen og Silje Beate Mork.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Alle vil på kamp og ingen vil jobbe, så da drar vi ned alle sammen. Det kommer til å bli ei fantastisk helg, sier Kari Janne Andersen – eier og driver av «Kaffikari» i Ulsteinvik sentrum.

Søndag spilles cupfinalen mellom Hødd og Tromsø. Da er det også nøyaktig syv år siden Andersen åpnet dørene til Kaffikari for første gang. Dermed blir det anledning til grundig markering.

– Vi flytter hele kafeen til Youngstorget, og tar med oss en spesiallaget Hødd-kaffe på lasset – laget av bønner fra Honduras.

– Jaha? Den smaker vel litt av seier da kanskje?

– Hehe, ja, den smaker gull! ler Andersen.

Saken fortsetter under bildet

Rolls Royce Hødd

Slik reagerte de ansatte ved Rolls-Royce da NRK tok temperaturen på cupfeberen etter seieren mot Brann.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Næringslivet reiser

Men det er ikke bare Kaffikari som blir å finne av lokalt næringsliv i hovedstaden kommende helg. Forberedelsene ulmer nemlig som en vulkan blant bedriftene i Hødd-land om dagen.

Både generalsponsor Sparebanken Møre, Rolls-Royce og Ulstein Group er også faste støttespillere som har sørget for å bidra til klubbens livsgrunnlag.

– Vi synes det er kjempeartig med cuphelg, og gleder oss til å delta i Oslo. Vi har vært med Hødd i både gode og dårlige tider, og nå har de absolutt gjort en formidabel innsats med å komme til Ullevaal, sier kommunikasjonssjef Lene Trude Solheim i Ulstein Group.

Shippingfirmaet representerer en av flere sterke aktører i den maritime klyngen på Sunnmøre. Nå har de laget en film for å hylle fotballaget sitt i hovedstaden.

– Filmen viser spillere og Ulstein-ansatte som drar et SubSea-skip ut av dokkhallen, slik at de kan bruke hallen til å spille fotball.

– Hvor verdifull er fotballklubben Hødd når det kommer til å representere lokalmiljøet og næringslivet her på Sunnmøre?

– Jeg mener klubben har mye å si, fordi den fronter gode verdier som samarbeidsevne og kompetanse. Samtidig representerer den et bredt idrettsliv, og det er viktig for barn og unge, sier Solheim.

Saken fortsetter under bildet

Hanne Sæter Gurskevik, Mats Bigset og Beate Gjerde Mork

Hanne Sæter Gurskevik, Mats Bigset og banksjef Beate Gjerde Mork ved Sparebanken Møre i Ulsteinvik.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Viser gode verdier

Ved dørene til generalsponsor Sparebanken Møre i Ulsteinvik sentrum vaier det hele fire Hødd-flagg ved inngangen.

Banksjef for personmarked, Beate Gjerde Mork forteller at det er mange som føler et bluss av gode minner fra Hødd sin storhetstid på 60-tallet om dagen. Nå er det kjemping om den gjeve kongepokalen som står for tur.

– Maskoten vår, Tare skal selvsagt være med oss ned til Oslo og heie fram folk og spillere. Nå om dagen nyter vi bare stemninga i bygda, sier hun, og forteller at det ikke blir snakket om annet i Ulsteinvik for tiden.

– Hvordan vil du beskrive relasjonen mellom Hødd og næringslivet på Sunnmøre?

– Det er vanskelig å gjøre det uten å ty til klisjeer, men Hødd setter Ulsteinvik på kartet og viser at man kan få til ting bare man vil – uten å være avhengig av å bruke mye penger.

– Da fikser dere cupfinalen også eller?

– «Oh yes»! Jeg har kjøpt gullbukse, så her er vi allerede klar til feiring, sier Mork med et smil.

Fotballnyheter