Hopp til innhold

Næringslivet i Ulsteinvik klare for cupfinale: – Nå drar vi til Oslo!

Det kan bli stille i Ulsteinvik kommende helg. I likhet med innbyggerne, pakker store deler av det lokale næringslivet på Ytre Sunnmøre sakene sine og drar på cupfest i hovedstaden.

Kaffikari

De ansatte ved 'Kaffikari' er klare for å la virksomheten innta Oslo. F.v. Daglig leder Kari Janne Andersen, Thor-Erik Andersen og Silje Beate Mork.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Alle vil på kamp og ingen vil jobbe, så da drar vi ned alle sammen. Det kommer til å bli ei fantastisk helg, sier Kari Janne Andersen – eier og driver av «Kaffikari» i Ulsteinvik sentrum.

Søndag spilles cupfinalen mellom Hødd og Tromsø. Da er det også nøyaktig syv år siden Andersen åpnet dørene til Kaffikari for første gang. Dermed blir det anledning til grundig markering.

– Vi flytter hele kafeen til Youngstorget, og tar med oss en spesiallaget Hødd-kaffe på lasset – laget av bønner fra Honduras.

– Jaha? Den smaker vel litt av seier da kanskje?

– Hehe, ja, den smaker gull! ler Andersen.

Saken fortsetter under bildet

Rolls Royce Hødd

Slik reagerte de ansatte ved Rolls-Royce da NRK tok temperaturen på cupfeberen etter seieren mot Brann.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Næringslivet reiser

Men det er ikke bare Kaffikari som blir å finne av lokalt næringsliv i hovedstaden kommende helg. Forberedelsene ulmer nemlig som en vulkan blant bedriftene i Hødd-land om dagen.

Både generalsponsor Sparebanken Møre, Rolls-Royce og Ulstein Group er også faste støttespillere som har sørget for å bidra til klubbens livsgrunnlag.

– Vi synes det er kjempeartig med cuphelg, og gleder oss til å delta i Oslo. Vi har vært med Hødd i både gode og dårlige tider, og nå har de absolutt gjort en formidabel innsats med å komme til Ullevaal, sier kommunikasjonssjef Lene Trude Solheim i Ulstein Group.

Shippingfirmaet representerer en av flere sterke aktører i den maritime klyngen på Sunnmøre. Nå har de laget en film for å hylle fotballaget sitt i hovedstaden.

– Filmen viser spillere og Ulstein-ansatte som drar et SubSea-skip ut av dokkhallen, slik at de kan bruke hallen til å spille fotball.

– Hvor verdifull er fotballklubben Hødd når det kommer til å representere lokalmiljøet og næringslivet her på Sunnmøre?

– Jeg mener klubben har mye å si, fordi den fronter gode verdier som samarbeidsevne og kompetanse. Samtidig representerer den et bredt idrettsliv, og det er viktig for barn og unge, sier Solheim.

Saken fortsetter under bildet

Hanne Sæter Gurskevik, Mats Bigset og Beate Gjerde Mork

Hanne Sæter Gurskevik, Mats Bigset og banksjef Beate Gjerde Mork ved Sparebanken Møre i Ulsteinvik.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Viser gode verdier

Ved dørene til generalsponsor Sparebanken Møre i Ulsteinvik sentrum vaier det hele fire Hødd-flagg ved inngangen.

Banksjef for personmarked, Beate Gjerde Mork forteller at det er mange som føler et bluss av gode minner fra Hødd sin storhetstid på 60-tallet om dagen. Nå er det kjemping om den gjeve kongepokalen som står for tur.

– Maskoten vår, Tare skal selvsagt være med oss ned til Oslo og heie fram folk og spillere. Nå om dagen nyter vi bare stemninga i bygda, sier hun, og forteller at det ikke blir snakket om annet i Ulsteinvik for tiden.

– Hvordan vil du beskrive relasjonen mellom Hødd og næringslivet på Sunnmøre?

– Det er vanskelig å gjøre det uten å ty til klisjeer, men Hødd setter Ulsteinvik på kartet og viser at man kan få til ting bare man vil – uten å være avhengig av å bruke mye penger.

– Da fikser dere cupfinalen også eller?

– «Oh yes»! Jeg har kjøpt gullbukse, så her er vi allerede klar til feiring, sier Mork med et smil.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten