NRK Meny
Normal

Nå starter kampen om VM-plassene

Landslagssjef Eli Landsem tar med seg 26 spillere til La Manga når lansdlagssesongen starter denne uka. Så mange får ikke være med på sesongens store mål.

Eli Landsem

Landslagssjef Eli Landsem har mange navn på blokka. Frem mot VM må hun redusere antall spillere i troppen betraktelig.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norge skal spille ti kamper før laget innleder VM 29. juni. Landslagssjef Eli Landsem ankom tirsdag ettermiddag La Manga med 26 spillere.

21 får være med til VM i Tyskland, og dermed er kampen om plassene på laget i gang.

Bra lag

Denne uken møter fotballjentene Nederland og England. Norge slo ut Nederland i VM-kvalifiseringen, mens England er kvalifisert for VM. De to lagene møtte hverandre i semifinalen i EM 2009.

- Vi får god motstand, sier Landsem, som vektlegger at spillerne blir kjent med 4- 4-2-formasjonen som skal brukes i år, og ikke minst i rollene de har på laget.

- I Spania kommer vi til å jobbe med kontringsspillet. De defensive dødballene blir også prioritert, sier hun til NRK.

Fire skader

Ingvild Stensland

Landslagskaptein Ingvild Stensland er skadet og er ikke med til La Manga.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Torill Hetland Akerhaugen, Elise Thorsnes, Lene Mykjåland og Ingvild Stensland har meldt forfall til samlingen på La Manga på grunn av skader.

Kaptein Stensland sliter med ryggproblemer. Hun er en viktig spiller for Norge, og Landsem er bekymret for Stenslands situasjon.

Viktig år

Sesongens store mål er VM i Tyskland. Norge møter Ekvatorial Guinea, Brasil og Australia i gruppespillet. De to beste går til kvartfinale. VM er også kvalifisering for de olympiske leker i London 2012.

For landslagssjef Landsem blir VM hennes første mesterskap etter at hun ble ansatt i 2009. Naturligvis ønsker Norge seire mot Nederland og England i treningskampene torsdag og fredag, men så tidlig i sesongen er ikke resultatene så viktige som senere på året.

Norges vei til VM

Etter årets to første landskamper på La Manga i Spania, venter Algarve Cup med fire kamper mot god motstand i mars.

Landslaget skal kun ha to hjemmelandskamper før VM, og de skal spilles i mai. Den siste finpussen før mesterskapet skjer mot Tyskland og USA i juni.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.